A marketing automatizáció a megjelenése óta (2000-es évek eleje) egyre nagyobb teret nyer az online marketingben. Az Aberdeen Group (https://ww.aberdeen.com/) elemző cég statisztikája szerint a marketing automatizálást alkalmazó cégek 100%-kal jobb konverziót érnek el, és 40%-kal nagyobb értékű üzleteket kötnek.

A marketing automatizáció lényege, hogy segít eljuttatni a megfelelő üzenetet a megfelelő időpillanatban a megfelelő emberekhez. Egy szoftver segítségével egy egészen személyre szabott marketing kommunikációt tudunk végezni, így biztosak lehetünk benne, hogy például a konkrét vásárlási döntést megelőzően jut el a leárazásunk üzenete a fogyasztóhoz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy bevezetésével kényelmesen hátradőlhetünk, ugyanis folyamatosan kell készíteni a kommunikálandó tartalmat, meg kell határozni a marketing stratégiát, és pontosan definiálni a célcsoportunkat. Mutatjuk a lépéseket, amikkel hatékonyan alkalmazhatja a marketing automatizációt és érhet el üzleti sikereket.

 

Célcsoport

Határozzuk meg, pontosan milyen fogyasztói körnek szeretnénk értékesíteni, nekik milyen igényeik, kérdéseik, problémáik lehetnek, milyen kihívásokkal küzdhetnek?

Amint ezzel megvagyunk, elkezdhetjük kigondolni, kinek milyen tartalmat kommunikáljunk? Ha például virágboltunk van, és nők a célcsoportunk, azon belül is más tartalmat kommunikáljunk az esküvő előtt állóknak, mást az idősebbeknek, és szintén más üzeneteket a kertészeknek. Ez a legfontosabb lépése a marketing automatizációnak, itt kell nagyon jól kigondolni a részleteket.

 

Marketing és Sales erők összehangolása

Azzal, hogy megismerjük részletesen a fogyasztóinkat, nagy értéket teremtünk az értékesítő kollégák számára is, hiszen ők már úgy tudják a potenciális vevőket felkeresni, hogy a marketing automatizációs szoftveren keresztül minden addigi kapcsolódási pontot látnak. Tudják az értékesítők, mik iránt érdeklődnek a célszemélyek, mit keresnek pontosan, mi foglalkoztatja őket.

 

Releváns, kreatív és érdekes tartalmak készítése

A marketing kampány sikeressége nagymértékben függ a kommunikált tartalom minőségétől. Az üzenetünknek a célcsoportunk számára érdekesnek, időszerűnek kell lennie, és égető kérdéseket kell feszegetnie, azokra válaszokat adni.

 

Többcsatornás stratégia

Az egyre jobban digitalizálódó világban nem elég egy felületen kommunikálnunk a célcsoportunknak. Ugyanakkor elaprózódni sem szabad, hiszen ha minden megjelenést ki akarnánk használni, veszteséges lenne a marketing kampányunk.

Egy hatékony marketing kampány többcsatornás, sok-sok kapcsolódási ponttal. A potenciális látogatónk számára minden egyes, az ajánlatunkkal/márkánkkal való találkozás egyre nagyobb elköteleződést vált ki, és vásárlásra ösztönöz.  Ahhoz, hogy ez a folyamat mérhető legyen, és az értékesítési tölcséren végig lehessen vezetni a látogatóinkat, érdemes a marketing automatizáció egyes elemeit használni. Ezek a teljesség igénye nélkül lehetnek: a dinamikus érkezési oldalak, smart e-mailek, tartalomkommunikáció, közösségi média kommunikáció, lead scoring.

Ha alapos elemzést végzett az elején, és jól meghatározta a célcsoportját, pontosan fogja tudni, kit, milyen felületen hasznos megszólítani.

Készen áll, hogy a marketing automatizáció segítségével érjen el sikereket? Lépjen velünk kapcsolatba, ha bővebb betekintést szeretne kapni a témában: https://wsigrowbusiness.com/contact/