Az építőipari szektor egy nagyon sokrétű iparág, amely napról napra drasztikusan növekszik, és ez a következő években is így lesz. Miért fontos azonban előre gondolkodni a jelenlegi magas kereslet ellenére? Miért éri meg egy építőipari cégnek befektetni az online marketingbe, hogy érdemes nekikezdeni? Ezekre a kérdésekre adunk választ az összegzésünkben.

Nem csak előny, hanem létkérdés az online marketing!

Annak ellenére, hogy az építőipar alapvetően egy „offline” terület, fontos a professzionális digitális jelenlét, mert az ügyfelei, partnerei az idejük nagy részét online töltik.

Az online marketing a megrendelések számának növelésen, vagy az időjárási viszonyok miatti szezonalitás áthidalásán felül sok más kihívásra is nyújthat megoldást: például, ha a cég új piacra szeretne betörni, vagy nagyobb értékű felkérésekre pályázik, a digitális marketing technikák segítségével megteremtheti hitelességét, megismerheti márkáját, kapcsolatot tud teremteni az iparági partnerekkel, potenciális ügyfeleivel.

Hogyan érdemes nekikezdeni?

Első körben ezt az 5 tanácsot érdemes megfogadni.

Tegye rendbe cége online megjelenését!

A vásárlói elköteleződés folyamatának nagy része (70%-a) az interneten keresztül zajlik. Utánaolvasnak a cégeknek, keresnek referenciákat, olvasnak blogcikkeket. A weboldal dizájnon felül fontos tehát az oldal megfelelő felépítése, hogy az érdeklődő egyből, és bármilyen eszközről böngészve megtalálja azt, amit keres.

Fordítson figyelmet a közösségi médiára!

2018-ban az átlagosan online töltött átlagos idő 233 perc. Több mint 6 millió felhasználó van a Facebookon Magyarországon, de LinkedIn-en is meglepően sok, 800 000 napi szintű aktív használó van.

Használja ki ezt a nagy mennyiségű felhasználói kört, ismertesse meg minél többekkel vállalkozását! Teremtsen kapcsolatot a vevőkörével, keltse fel mások érdeklődését is vállalkozása iránt rendszeres tartalomkommunikációval, aktuális hírek, eredmények megosztásával. Figyelje, hogy alakul a márkája megítélése az érdeklődői visszajelzések alapján.

Social selling a jövő értékesítési technikája!

A hagyományos (pl. telefonos) értékesítési eszközöket felváltja egy kevésbé költséges, ámde hatékony technika, a közösségi médián keresztül történő értékesítés. Ez a trend egyre erősebbé válik, ezért érdemes értékesítőit már most kiképezni erre a tevékenységre.

Mint minden az online marketingben, a social selling sikere is mérhető. A Social Benchmark Index tapasztalásai alapján a “Social selling körülbelül 15%-os célzási sikerrátát biztosíthat, ami legalább 5-szöröse a marketing tevékenységgel elérhető sikerrátának, ami a tapasztalat szerint 3 % körül van.

Készítsen érdekes tartalmakat, javítsa pozícióját a keresőkben!

Váljon véleményvezérré! Iparági véleményvezér az, aki képes a potenciális ügyfeleket az elköteleződésük folyamatának első 70-85%-ában olyan irányba befolyásolni, hogy azok az igényeik pontos megfogalmazását követően az ő termékeit, illetve szolgáltatásait válasszák. A véleményvezér hiteles márkával rendelkezik, meggyőző tudása és tapasztalata van az adott iparág valamennyi fontosabb kérdésével és kihívásával kapcsolatban, ismeri a fontosabb versenytársainak erősségeit és gyengeségeit és megfelelő kapcsolati hálóval és referenciával rendelkezik. Mindezt a közösségi média nyújtotta lehetőségek kihasználásával, rendszeres kommunikációval, és párbeszéddel éri el.

Kérjen referenciákat!

Biztassa a vevőit, követőit, hogy írjanak Önről vagy építőipari cégéről véleményt valamennyi platformon, amelyen megtalálható, és a pozitív véleményeket esetleg honorálja apró figyelmességgel a legközelebbi vásárláskor, kapcsolatfelvételkor.

 

És itt jön a kérdés: ez mind szép és jó, de hogy lesz ennyi időnk mindezzel foglalkozni?

Mérlegelje, hogy házon belül van-e elég erőforrása ellátni ezeket a feladatokat, és amennyiben nincs, vegye igénybe egy digitális marketing ügynökség szolgáltatását. A döntésben segíthet az egyik korábbi blogcikkünk.

A több mint húszéves tapasztalattal rendelkező WSI digitális marketing tanácsadó ügynökség magyarországi partnereként tudunk cégének segíteni a fentiekkel kapcsolatban. Ránk bízhatja az online marketing tevékenységeket, ezzel időt és energiát megspórolva Önnek.

Lépjen velünk kapcsolatba a +36 30 409 9966 telefonszámon, vagy az kapcsolatfelvételi oldalunkon keresztül. Kérjen díjmentes konzultációt, hogy elkezdhessük a közös munkát!