• Menu
  • Search
  • Language

Digital Blueprint

Gondolkodjon digitálisan, ügyfelei és partnerei lehet, hogy már Ön előtt járnak ezen a területen. Stratégiai megközelítés az ügyfeleivel és az üzleti partnereivel való kapcsolat építésre és kommunikációra az internet segítségével.

1.     naponta átlagosan minden magyar 233 percet (közel 4 órát) tölt online (Inow, 2018)

2.     az üzleti élet szereplői (munkavállalók, munkaadók, döntéshozók, vállalkozók) gyakorlatilag mind (>90%) felhasználói valamelyik közösségi médiumnak (FB, Instagram, LinkedIn, Twitter)

3.     az üzleti elköteleződés (beszerzés, partnerválasztás, munkaerő toborzás, munkavállalás) folyamata alapvetően megváltozott, döntő részben online történik.

4.     A marketingkommunikáció a digitális világban sokkal kézzelfoghatóbb és közvetlenül mérhető tevékenységgé vált, emiatt rohamosan teret nyer a hagyományos (offline) hirdetésekkel és kampányokkal szemben.

5.     a mobil eszközök válnak a tartalomfogyasztás fő forrásai, azon belül is rohamosan növekszik a video és hangalapú funkciók használata.

6.     A home office, virtuális munkavégzés, online képzések rohamos terjedése.

A fent leírt változások miatt az üzleti vezetőknek, illetve a vállalkozások tulajdonosainak új stratégiai megközelítést kell alkalmazniuk a márkaépítés, az értékesítés, az üzleti hálózatépítés és a marketing kommunikáció területén.

Online jelenlét értékelése és megtervezése

Az üzleti stratégia, illetve a versenykörnyezet fényében alakítjuk ki – vagy értékeljük a meglévő – digitális infrastruktúránkat, illetve meghatározzuk azokat a stratégiai irányokat, amelyek segítségével az üzleti céljainkat elérhetjük. Ez a tevékenység egy u.n. Digital BlueprintTM formájában az alábbi tartalommal készül:

Versenytárselemzés

A versenytársak digitális jelenlétének, illetve aktivitásának részletes, szoftveres elemzése, beleértve a különböző webes platformjainak technikai, forgalmi, illetve marketing kommunikációs teljesítményét. Választ kapunk olyan fontos kérdésekre, hogy a versenytársaink mekkora internetes forgalmat bonyolítanak a különböző webes és közösségi felületein, mi a forgalmuk forrása, milyen keresőszavak, hirdetések, linkek, és az is megbecsülhető, hogy mennyit költenek hirdetésre.

Weboldal elemzése

A weboldal a legtöbb vállalkozás számára a digitális jelenlét legfontosabb alappillére. Ez az a „digitális székhely”, ahol a vállalkozásunk megjelenik a külvilág számára, hitelesíti a létezésünket, a szakmaiságunkat megtalálhatóságunkat, adminisztratív adatainkat. Az már a vállalkozás és az iparág sajátosságából következik, hogy a weboldal az egyúttal a kívánt üzleti tranzakció helyszíne is egyben, vagy az esetleg valamelyik „digitális telephelyünkön” történik. Ennek ismeretében a weboldal technikai elemzése azokra a legfontosabb technikai kritériumokra fókuszál, amelyek a weboldal üzemeltetője, illetve felhasználói számára fontosak. (biztonság, sebesség, technikai SEO, stb.) Az elemzés kitér a felhasználói élmény értékelésére és azon tényezők értékelésére, amelyek az oldalon a kívánt konverzió sikerességét befolyásolják.

Organikus és fizetett kereshetőség/megtalálhatóság vizsgálata

Adigitális jelenlét egyik legfontosabb célja, hogy a vállalkozásunk megtalálható legyen az interneten (is). Ehhez szükséges, hogy a digitális felületeink technikailag és tartalmilag is könnyűvé tegye a látogatók útját és élményét. A Google és egyéb keresőmotorok folyamatosan változtatják az algoritmusaikat, hogy a felhasználók keresési szándékának leginkább megfelelő oldalra navigálják őket. Vállalkozásunk alapvető érdeke, hogy a weboldalunk folyamatosan olyan technikai és tartalmi állapotban legyen, hogy vállalkozásunkat, vagy az általunk kínált tartalmakat (termékeket és szolgáltatásokat) könnyen megtalálhassák a keresőmotorok (pl. Google) segítségével. A vizsgálat megmutatja, hogy a látogatóink milyen internetes oldalakról, alkalmazásokról érkeznek, illetve mely keresőszavak és kifejezések révén.

Közösségi média elemzés

A közösségi médiában való jelenlétet már szinte minden vállalkozás kötelezőnek érzi. Sokszor azonban a döntés jelenlétről a vezető vagy a tulajdonos személyes attitűdjén és preferenciáján múlik, nem pedig üzletileg tudatosan meghatározott célcsoportkutatás alapján. A Facebookon óriási tömeg és „zaj” van, kevés vállalkozás áldoz kellő erőforrást arra, hogy kiaknázza a benne rejlő hatalmas üzleti lehetőséget. Sokan még mindig a „like”-ok és követők számában mérik a sikert, tévesen. A LinkedIn az üzleti döntéshozók, vállalkozók, szakemberek és szakmai véleményvezérek platformja rohamosan nyer teret, és sok elsősorban B2B vállalkozás számára már az ügyfélszerzés első számú forrása. Az elemzés kitér az adott vállalkozás, illetve a versenytársai milyen eredményességgel használják a különböző közösségi média platformokat az üzleti céljaik elérése érdekében.

Digitális jelenlét értékelése, lehetőségek feltárása (üzleti stratégia függvényében)

Az átfogó értékelés során összevetjük, hogy az üzleti stratégiában foglalt (konverziós) céloknak mennyiben felel meg a jelenlegi digitális jelenlét, esetleg a hirdetési tevékenységek. Kiértékeljük, hogy a korábbi ráfordítások, a különböző csatornákban milyen megtérülést biztosítottak. Mindennek eredményeképpen részletes javaslatokat teszünk, arra vonatkozólag, hogy a meghatározott erőforrásokhoz mely csatornákban, milyen tevékenységhez, milyen üzleti eredményt lehet elvárni.

Költségek és erőforrások

A digitális értékesítés és marketing iparágtól szinte függetlenül a legkisebb fajlagos költségű, a legkönnyebben tervezhető és mérhető marketingtevékenység. Alapvetőn 3 jól elkülöníthető részből áll az erőforrásigénye:

  • Tartalomfejlesztés és készítés: az internet „üzemanyaga” a tartalom. Mind a weboldalunkon található statikus, mind pedig a gyorsan fogyasztható tartalmak készítése előre tervezhető, de jelentősebb „belsős” erőforrást is igényelhet.
  • Hirdetési költségek a különböző online platformokon.
  • A stratégiai tanácsadás és projekt menedzsment munkadíja.

Ha van üzleti stratégia, hozzárendelt digitális értékesítési és marketing célok, eszközök és erőforrások, akkor már „csak” a legmagasabb színvonalú, legkevesebb hibával dolgozó csapatmunkára van szükség a megvalósítás terén.

Lépjen velünk kapcsolatba az alábbi adatok kitöltésével vagy a +36304099966 telefonszámon, és tudja meg most, hogy áll a versenytársaihoz képest!

Amennyiben bármilyen kérdése vagy kérése lenne kérjük itt tüntesse fel.