• Menu
  • Search
  • Language

Marketinganalitika

Egy legutóbbi felmérés szerint a marketing szakemberek 46%-a azt vallotta, hogy a marketing beruházások megtérülésének bizonyítása volt a legnagyobb kihívás számára.

Ez a kihívás messzi túlmutat a weboldal analitikán. A vállalatoknak szükségük van insightokra és adatokra a weboldal teljesítésén túlmenően is – érteniük kell ugyanis, hogy a marketing stratégiájuk és taktikáik az értékesítési tölcsér egyes konverziós pontjain hogy hatnak a teljes vásárlói életútra.

A teljeskörű marketing analitika alkalmazásával lehetősége nyílik  a különböző felületek sikerességének összehasonlítására (pl. közösségi média, weboldal, blog és email marketing), és definiálni a megtérülő befektetéseket. Ez a megközelítés szintén segít azonosítani az egyes marketing csatornákban rejlő hiányosságokat, így a széleskörű marketing stratégiánkhoz és céljainkhoz igazíthatjuk taktikáinkat.

Teljeskörű analitika nélkül gyakorlatilag garantált a kritikus fontosságú insightok és marketing teljesítmény-növelő lehetőségek figyelmen kívül hagyása.