• Menu
  • Search
  • Language

Mobil Marketing

“Ha a terveid nem tartalmaznak mobil stratégiát, akkor a terveid nem fejeződnek be”

Wendy Clark (SVP Coca-Cola)

Alapvető fontosságú, hogy a mobil elsődleges megközelítését a marketingben alkalmazzuk. Miért? Mert a Google ezt mondja.
A felhasználói élmény és a keresési relevancia javításáért folytatott folyamatos erőfeszítés során a Google 2015-ben végrehajtott egy algoritmus-frissítést, amely szankcionálja a nem mobilbarát webhelyeket. Bár ez egy kicsit szigorúnak tűnhet, de ez valójában egy jó dolog a vállalkozások számára általában véve.

Ahogy az okostelefonok használata megelőzi a PC és laptop használatát, egyre nagyobb jelentősége van, hogy azon az eszközön csatlakozzuk a fogyasztóinkhoz ahol a legtöbb időt töltik, és amellyel szinte már emocionális kapcsolatban vannak. Ha efelől kétsége van valakinek, kérdezzen meg egy egy iPhone tulajdonost, hogy lecserélné e telefonját.

Ezeken túlmenően, bölcsen követve a Google “tanácsait” más stratégiai okok is vannak a mobil első megközelítés elfogadásához a marketingstratégia elkészítésekor.

A mobil marketing jelentősen kihasználatlan még, így a marketingbefektetés sokkal tovább fog húzódni, és általában nagyobb konverziós eredményeket fog produkálni. Ezt természetesen befolyásolják a termék, az iparági és a konverziós célok is.

Másodsorban, a Facebook és a hozzá hasonló vállalatok olyan mobil első megközelítést alkalmaztak, amely egyedülálló lehetőségeket kínál a mobil marketingesek számára.

Végül pedig, új közönségeket érhet el az új piacokon a megnövekedett ügyfél élménnyel egy jó mobil marketingstratégiát követve. Ez nagyon költséghatékony és eredményes lehet a legkorszerűbb marketingtechnológiákat megfelelően kihasználva, melyhez egy világzintű jó ügynökséggel, mint a WSI hozzáférhet.

Figyelem: használja ki az alacsony beruházással elérhető lehetőségeket a mobil marketingben amik ma elérhetőek, mert ezek beruházásának költségei a következő 12-18 hónapban emelkedni fognak.