A videó marketing ereje tagadhatatlan. A Forrester Research szerint a videók 50-szer nagyobb valószínűséggel kapnak első oldalt az organikus keresésben, mint a hagyományos szövegek. Összegyűjtöttünk pár olyan kevésbé ismert videó marketing trükköt, amelyek segítségével felkeltheti a potenciális ügyfelek érdeklődését.

 

Ötlet merítése sorozatokból

A Cliffhanger végződések a televíziós sorozatokra jellemzőek: ez annyit jelent, hogy az epizódokat a legizgalmasabb jelenetnél vágják el, így a néző visszatér a következő részre is, hogy megtudja, mi történt. Hozzon létre tehát rövid, epizód jellegű videókat, így az egyes részek befejezésével a nézőben felébresztheti a kíváncsiságot, hogy megnézze a következőt.

 

A közzétételi időpontok tervezése

Ahelyett, hogy a videó elkészítését követően egyből közzétenné, fontolja meg, hogy a videók milyen szerepet töltenek be az általános marketingstratégiájában. A videó marketing kampánynak egy nagyobb stratégia részét kell képeznie, amelynek világos célja van, például egy új weboldalra való feliratkozás ösztönzése, egy ingyenes dokumentum letöltése vagy egy konzultáció leegyeztetése. Vagyis alakítsa ki úgy a videó közzétételi ütemtervet, hogy azzal a tartalommarketing és a közösségi média tevékenységeket támogassa, és a célcsoportot hatékonyan elérje.

 

Mikro videók készítése

Nem kell ahhoz professzionális színészeket felkérni és felszerelést bérelni, hogy egy háromperces videót készítsen. A mikro videó alkalmazások (https://www.oberlo.com/blog/mobile-video-editing-apps) lerövidítik a videókat tíz másodpercnél rövidebb hosszra, így ideálisak a Facebook, Twitter és az Instagram közösségi média megosztásokhoz.

 

Történet elmesélése

Ne akarja egyből eladni a terméket. A videónak el kell mondania egy lenyűgöző sztorit, hogy megragadja a fogyasztót. Azok a videók, amelyek nem termékmegjelenítésre vagy márka-bemutatásra szolgálnak, hanem az embereket beszélgetésre ösztönzik, vagy megnevettetik, sokkal jobb eredményeket érnek el. Gondoljon a célközönsége igényeire, és hozzon létre egy megnyerő videót, amely közvetíti cége hitvallását.

 

Mindennapi emberek megjelenítése

A termékbemutató videó készítése gyakran jó ötlet, de érdemes megfontolni, hogy hogyan mesélhet el különböző történeteket a márkájáról és a cégéről. Talán a célközönséget érdekelné, mi rejlik a kulisszák mögött: kik a termékfejlesztők, ki a közösségi médiamenedzser, és ők mit gondolnak a márka online követésével kapcsolatban. Személyesítse meg a márkáját videós eszközökkel, és teremtsen pozitív képet a cégéről a célközönsége szemében.

 

Követési tartalom nyomon követése

Soha ne hagyja, hogy a videó lejátszását követően a kép elsötétüljön: mindig legyen egy soron következő ajánlott videója, vagy hivatkozása egy oldalra, amelyről a néző letölthet tartalmat, vagy feliratkozhat hírlevélre. Ha a néző több információt szeretne Önről, akkor készen kell állnia arra, hogy megadja a szükséges válaszokat.

 

Szokásostól való eltérés

Attól, hogy kikerült a weboldalra egy tartalom vagy elkészült pár videó, még nem garantált a siker. Merésznek kell lenni, ki kell törni a tömegből. A videó marketing hirdetési kampányok akkor térülnek meg, ha kreatív és meghökkentő tartalmat, videót tesz közzé.

 

Felhasználói tartalomgenerálás

Az egyik legjobb módja annak, hogy kapcsolatba léphessen a célközönséggel, hogy meghívja őket, vállaljanak szerepet a kampányban. Amellett, hogy ezáltal időt és energiát takaríthat meg, szórakoztatja a célközönségét, fontosnak érezhetik magukat.  Kérje fel őket, hogy hozzanak létre, és osszanak meg videót az Ön által megadott felületeken. Ajánljon fel egy nyereményt a legjobb videóért cserébe.

Egy másik nagyszerű stratégia, hogy felajánl egy jutalmat a videó beszámolókért cserébe. Sokan formálnak véleményt, hoznak meg vásárlási döntést mások véleménye alapján és kutatják az internetet, hogy meggyőződjenek afelől, valódi emberek valódi kritikái szerint milyen a termék megítélése. Miközben egy írásos beszámolót könnyen feltölthet a cég maga is, egy valós személyhez köthető videó, amely elmagyarázza, hogyan használható a termék, vagy miért elégedettek vele, sokkal nagyobb hatással lehet a potenciális ügyfelekre.

 

Keresőoptimalizálás

Amikor az emberek a Search Engine Optimization-ről hallanak, általában tartalomra és meta-címekre gondolnak. Sok lehetőség van arra, hogy a SEO-t előnyös módon használhassa a videó marketing technikákkal is.

Végezze el a kulcsszókutatást a videó feltöltése előtt, és győződjön meg róla, hogy a videó címében megtalálhatók a megfelelő kulcsszavak. Ne feledkezzen meg a videóleírásról, amelyet úgy fogalmazzon meg, hogy az tartalmazza a releváns, hatékony kulcsszavakat. Annak érdekében, hogy az emberek visszatérjenek a weboldalára és blogjára, feltétlenül szerepeljen a weboldal és a blog URL-címe az elérhetőségek között. A videó végén kérje meg a nézőket, hogy iratkozzanak fel YouTube-csatornájára.

 

Videó megfelelő elhelyezése

A videó szerepeltetése a weboldalon fontos, de nem elégséges. Mindenképpen töltse fel az anyagot Facebookra és a YouTube csatornájára is. Nemcsak azért, mert ezáltal növeli az elérni kívánt emberek számát, hanem mert növeli az esélyeit, hogy a népszerű webhelyek keresési eredményei között szerepeljen.

 

Cselekvésre hívás

Egy lenyűgöző videó megragadja a figyelmet, de győződjön meg arról, hogy a videó üzenete egyértelmű legyen. Világosan fogalmazza meg, mi a néző feladata, mit kell tennie, miután megnézte a videót. Lehet ez egy kupon beváltása a weboldalon keresztül, vagy egy promóciós vásárlás a helyi áruházban, konzultációs időpont egyeztetése, vagy hírlevél-feliratkozás.

 

Amennyiben további információk érdeklik a témát illetően, lépjen kapcsolatba a több mint húszéves tapasztalattal, 80 országos képviselettel rendelkező, WSI kizárólagos magyarországi partnerével a +36 30 409 9966 telefonszámon, vagy a kapcsolati űrlap kitöltésével.