Idén április és május folyamán ingyenes, angol nyelvű webinárium sorozatunkban tippeket, trükköket és bevált gyakorlatokat osztottunk meg, amelyek segítségével leküzdhetőek a marketing akadályok, amelyekkel szembesül a mai üzleti világban. A webinárium egyik érdekes előadását emeljük most ki, amelyben arról beszél Alison Lindemann, hogy mennyire fontos az ügyféladatbázis-kezelés (vagyis a CRM) a vállalkozás növekedése érdekében.

Üzleti célok a jelenlegi, kihívásokkal teli időben

A vállalkozás fő célkitűzései nem változtak a jelenlegi pandémia és válság hatására sem.

  • Tartsa meg a meglévő ügyfeleket
  • Szerezzen több ügyfelet
  • Fejlessze a működési hatékonyságot

A különbség most az, hogy a kényszerű leállás lehetőséget ad arra, hogy mindhárom célt támogató technológiákon dolgozzon.

A kommunikációs tartalom kritikus szerepe

Mivel nem tud annyi személyes kommunikációt folytatni, amennyit csak szeretne, előtérbe kerül egy sokak által elhanyagolt technika: az e-mail marketing. A megfelelő szoftverrel vagy marketing szakember segítségével finomhangolhatja kampányait szegmentálással, újbóli levélküldéssel, perszonalizálással, egyébb technikákkal.

Az e-mail marketing továbbra is az egyik legmagasabb konverziós stratégia, és a marketing automatizálás alapja.

Így segítheti a vállalkozását a CRM

Az ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) rendszer kezeli a leendő és a már meglevő ügyfeleket, vásárlókat, teljes képet nyújt a kapcsolattartási adatokról, a kommunikációról, az értékesítési folyamatról.

Mivel a rendszer biztonságosan, felhőben tárolja az adatokat

  • nem kell aggódnia az otthonról dolgozók biztonsága miatt;
  • gördülékenyebb a belső kommunikáció, mivel mindenki eléri a naprakész információkat;
  • bárki beléphet és átveheti a tranzakciót, mert minden lényeges adat rendelkezésre áll;
  • javul a működési hatékonyság, ami nagyobb ügyfél-elégedettséghez vezet.

A marketing automatizálás igazi értéke

A CRM-mel karöltve dolgozik egy szoftver, amely automatizálja a korábban manuálisan kezelt marketing feladatokat. Azzal, hogy pontosan a megfelelő tartalmat szállítja a megfelelő időben, a marketing automatizálás célzott üzenetküldése hatékonyan alakítja ügyféllé a potenciális leadet. Az üzenetei nemcsak személyre szabottak és ütemezettek, hanem teret engednek a kísérletezésnek is – például A/B és többváltozatos teszteléssel.

Ezenkívül a potenciális ügyfelek és vásárlók rangsorolása határozza meg a legjobb jó minőségű leadeket, amelyek nyomon követhet. Ez a mennyiségi és minőségi adat segít jobban megjósolni a jövőbeni magatartást, amely segíthet a versenyelőny megszerzésében és megtartásában.

Hol kezdjem?

Használja ki a jelenlegi időt, hogy felkészülhessen a következő üzleti hullámra, amikor visszaállunk a megszokott kerékvágásba.

Frissítse a meglévő ügyfélkapcsolatait, és gondolkodjon azon, hogyan lehet szegmentálni őket. Ellenőrizze a meglevő tartalmait, igazítsa a kommunikációt a jelenlegi helyzethez és nézze más szemszögből a vállalkozását és marketing tevékenységét.

Segíthetünk, hogy az Ön vállalkozása tovább haladjon!

A fentiekkel kapcsolatos további részletekért tekintse meg a témáról szóló webinárium előadásunkat: Az ügyféladatbázis-kezelés alapjainak megismerése az üzleti növekedés érdekében.