Ön olyan vállalkozó, akinek kihívást jelent, hogy elegendő ügyfelet találjon vállalkozása számára? Ne aggódjon, nincs egyedül! Cikkünkben segítünk Önnek abban, hogy hatékonyabban történjen meg vállalkozásában az ügyfélszerzés.

A jó online fizetett hirdetés mindig hatékony kulcsszókutatással kezdődik

Bár egy vállalat többféle módon is generálhat online leadeket a vállalkozásának, a pay per click továbbra is az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb módja az ügyfélszerzésnek szinte bármely iparágban.

Egy alapvető pay-per-click kampány (PPC) általában egy erősen célzott kampányként indul, megcélozva azon ügyfelek demográfiai jellemzőit, akiket szeretne megnyerni. Kezdje a folyamatot kulcsszókutatással, hogy lássa, az emberek valójában hogyan keresik az Ön termékét vagy szolgáltatását az interneten. Ha már egy ideje hirdetéseket futtat, akkor a keresőkifejezések rendszeres auditjának elvégzése elengedhetetlen, mivel idővel változhat, hogy potenciális ügyfelei hogyan keresik termékeit és szolgáltatásait. Míg egyes vállalatok úgy döntenek, hogy saját maguk futtatják ezeket a kampányokat, egy profi cég, amely már több ezer kampányt futtatott, és speciális ismeretekkel rendelkezik az Ön iparágában, jelentősen segíthet a lehetőségek azonosításában, amelyekkel egyébként nem biztos, hogy tisztában lenne. Ez segít abban, hogy értékes hirdetési pénze ne vesszen kárba, és a hirdetések idővel megfelelően optimalizálva legyenek, így a marketingköltéséért a legjobb eredményeket kapja.

Releváns ajánlatok kiszolgálása a megfelelő időben PPC-vel

Általában a kezdeti PPC-hirdetések szöveges hirdetés formájában jelennek meg, mivel ezek a legegyszerűbben generálható hirdetések (különösen, ha saját maga végzi). Több hirdetést is létrehozhat, annak érdekében hogy összehasonlíthassa, mely hirdetések nyújtják a legjobb eredményeket. A PPC lehetővé teszi, hogy a vevőt pontosan abban a pillanatban érje el, amikor ő éppen keresi a terméket. Például egy pizzéria, amely több gyalogos forgalmat szeretne bevonni vagy növelni az online rendeléseit, egy olyan kupon vagy promóciós kódot használna PPC-hirdetésében, amely nemcsak helyileg releváns, hanem úgy van időzítve, hogy vacsoraidőben jelenjen meg. Egy olyan hirdetési kampány megvalósítása, amely úgy van beállítva, hogy egy vevőt ott érjen el, ahol éppen a “vásárlási ciklusában” van, növeli annak valószínűségét, hogy ténylegesen értékesít az adott személynek.

Bővítse márkája hatókörét display hirdetésekkel

A display hirdetések olyan weboldalakon elhelyezett online hirdetések, amelyek nagymértékben kapcsolódnak ahhoz, amit Ön árul. Ezek lehetnek szöveges, interaktív, videós vagy képi hirdetések, amelyeket azoknak az embereknek mutatnak meg, akiket nagy valószínűséggel érdekel az Ön terméke vagy szolgáltatása. Az, hogy milyen hirdetési formátumot használ fel, a hirdetési kampány célkitűzéseitől függ. A képalapú hirdetés kiválóan alkalmas a márkaismertség növelésére, és tartalmazhatja cége logóját vagy az Ön által kínált konkrét termék képét. Ezzel szemben a videó hirdetés rendkívül hatékony, ha egy összetettebb termék vagy szolgáltatás magyarázatához kell segítséget nyújtania. Az ilyen típusú hirdetések akkor hatékonyak, ha egy adott kulcsszóra vonatkozó keresési volumen nem feltétlenül olyan magas, de van elképzelése arról, hogy a célközönsége milyen webhelyeket látogat az interneten. A display hirdetések nélkülözhetetlenek a bevált márkák számára, amelyeknek a márkát előtérben kell tartaniuk. Rövid idő alatt több millió megjelenést érhet el és a forgalmat a weboldalára vagy a céloldalakra irányíthatja, ahol az ügyfelek részletesebb információkat tudhatnak meg a szolgáltatásairól, vagy azonnal kapcsolatba léphetnek Önnel.

Terelje vissza a potenciális ügyfeleket a webhelyére remarketinggel

A display hirdetésekkel együtt jár a remarketing vagy retargeting néven ismert taktika.

Mindannyian meglátogattunk már olyan weboldalakat, amelyeket átböngésztünk, de nem feltétlenül vásároltunk ott valamit. De volt-e már olyan weboldalon, amelyet meglátogatott, és amelynek hirdetését aztán elkezdte látni, amikor más oldalakat böngészett az interneten? Ezt nevezzük remarketingnek. A cookie-k használatával ez a rendkívül hatékony módszer újra és újra eljuttatja hirdetését leendő ügyfelei elé, növelve annak valószínűségét, hogy emlékezni fognak arra, hogy jártak az Ön weboldalán. Ezzel arra ösztönzi potenciális vevőit, hogy újra meglátogassák honlapját és ténylegesen vásároljanak Öntől. Még ha nem is vásárolnak az első weblátogatás alkalmával, az ilyen tartós reklám mögött álló pszichológia bizonyítottan több, mint 50%-os sikerrel veszi rá az ügyfeleket, hogy egy következő látogatás alkalmával vásároljanak Öntől.

Használja a közösségi oldalakat a célközönséggel való hatékonyabb kapcsolatteremtéshez

A közösségi hirdetések egyre gyakoribbá válnak, mivel az emberek és a vállalatok rekordsebességgel özönlenek a közösségi médiaplatformokra. Egész közösségek alakultak ki speciális érdeklődési körök számára, így egyszerűbbé vált a hasonlóan gondolkodó emberek megtalálása, mint valaha. Sok fogyasztót ösztönöz, ha egy barátja vagy családtagja ajánl egy terméket vagy szolgáltatást, mielőtt saját magának vásárolja azt. A közösségi felületek tökéletes platformként szolgálnak az efféle beszélgetéseknek,  azaz az online szájreklámnak.

Hasonlóképpen, a “közösségi” lét lényege, hogy egyedi betekintést nyerjen a célközönségébe. A Facebook például hihetetlenül jól meghatározta a közönségét azáltal, hogy a felhasználók online megosztják demográfiai adataikat. Így a platform tökéletes hirdetőhelynek bizonyul különösen, ha Ön B2C üzletben dolgozik. A Facebookon keresztül még meglévő ügyfelei e-mail címét is megadhatja, és létrehozhat egy “hasonló” közönséget – más szóval, több olyan leendő ügyfelet találhat, akik hasonlítanak a már az adatbázisában lévő ügyfeleihez.

Mit tehet Önért a fizetett online hirdetés 2022-ben és azon túl?

Bár a Google nem teszi közzé volumenadatait, becslések szerint a felhasználók naponta több mint 5,6 milliárd keresést végeznek! Ezért egyre több vállalkozás fektet be a fizetett keresésekbe, hogy növelje esélyét a releváns keresési lekérdezésekben való megjelenésre.

Tehát, hogyan segíthet a fizetett keresés az Ön vállalkozásának?

-A SEO-val ellentétben a fizetett keresés segíthet üzleti stratégiájának kialakításában, mivel sokkal gyorsabban kaphat és elemezhet eredményeket. Emellett sokkal egyszerűbb a beállítása, nincs szükség kreatívokra vagy tervezésre.

-A fizetett keresésnél minden egyes összetevő optimalizálása szabad kezet kap, beleértve a szövegeket, kulcsszavakat, céloldalakat, hirdetésbővítményeket és egyebeket. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy meghatározza, mi működik és mi nem az ügyfelek számára.

-Egy másik nagy előnye, amit a fizetett keresésekkel élvezhet, hogy költséghatékony, a minimális költési követelmény korlátozása nélkül. Hasonlóképpen, csak a kattintások alapján kerül felszámításra, csökkentve a szükségtelen költekezést.

A következőkben felsorolunk Önnek néhány olyan buktatópontot, amelyre érdemes odafigyelnie az online kampány kialakításakor:

Az 1. buktató: Nem követi a befektetés megtérülését

A marketingkampányok megtérülésének (ROI) nyomon követése kritikus fontosságú. Ezáltal megértheti, hogy mely stratégiák működnek a célközönség, a költségvetés és egyéb tényezők függvényében. Ez a folyamat a jobb költségvetési gazdálkodásban is segít, összehangolva stratégiáit a befektetett összeggel. Összességében a befektetés megtérülésének nyomon követése a következőkben segíthet:

-Azonosítani a vállalkozása számára leghatékonyabb stratégiákat.

-Megérteni, hogy mely stratégiák gyakorolják a legjelentősebb hatást ügyfeleire és potenciális fogyasztóira.

-Jobb befektetési döntéseket hozni marketingköltségvetésében.

-Elérni üzleti céljait annak nyomon követésével, hogy mi működik és mi nem.

A 2. buktató: Csak széles egyezésű kulcsszavakat használ

A széles egyezésű kulcsszavak segítségével megjelenítheti hirdetéseit, ha egy felhasználó rákeres egy kulcsszóra, annak variációira és a hozzá kapcsolódó keresésekre. Ha például a széles egyezésű kulcsszava a “női kalap”, akkor a hirdetése megjelenik azoknak is, akik kalapokra, női kiegészítőkre vagy női sapkákra keresnek. Nem ajánlott azonban csak széles egyezésű kulcsszavakat használni.

A fizetett keresések és a kutatott kulcsszavak használatának szépsége abban rejlik, hogy kifejezetten az ügyfeleket célozhatja meg, és kielégítheti az igényeiket. Ha azonban csak széles egyezésű kulcsszavakat használ, akkor fennállhat a veszélye annak, hogy több felhasználót csoportosít – akár olyanokat is, akiket nem érdekel a terméke vagy szolgáltatása.

A 3. buktató: Elmulasztja a szükséges konverziós ráta kiszámítását

Egyszerűen fogalmazva, a konverziós ráta meghatározza, hogy mennyire hatékony a marketingkampánya. Megmutatja, hogy “konvertálja-e” a felhasználókat, azaz ráveszi-e őket arra, amit szeretne, hogy megtegyenek. A konverziók leggyakoribb típusai a termék megvásárlása, egy űrlap kitöltése, a vállalkozással való kapcsolatfelvétel, a feliratkozás és még sok más.

A konverziós ráta kiszámítása segít megérteni, hogy kampányainak mely elemei sikeresek az ügyfelek bevonásában. Ezzel szemben, ha a konverziós arány alacsony, akkor megfelelő változtatásokat végezhet, hogy az ügyfelek hajlamosabbak legyenek a vállalkozásával való interakcióra.

A 4. buktató: Elmulasztja a valószínűsíthető eredmények előrejelzését a kampány megkezdése előtt

A WSI-nél úgy gondoljuk, hogy az előrejelzésnek minden marketingkampány középpontjában kell állnia, annak érdekében, hogy előre láthassa az eredményeket és a vállalkozás által elérendő célokat. Dióhéjban a következők az okok, amelyek miatt az előrejelzés kritikus fontosságú az üzleti siker szempontjából:

-Jobb üzleti és marketingberuházásokat tud tenni.

-Megjósolhatja a keresletet, és hatékonyabban tervezhet az év során.

-Könnyedén azonosíthatja a problémákat és enyhítheti azokat.

A rövidítések szótára

CPC

A CPC vagy Cost-Per-Click egy olyan mérőszám, amely egy hirdetés kattintásonkénti összköltségét számítja ki. Ha például 50 dollárt fizetett egy hirdetésért, és 50 kattintást kap, akkor megállapíthatja, hogy minden egyes kattintás 1 dollárba került.

CPM

A CPM az ezer megjelenésenkénti költséget jelenti, és a több ezer ember által megtekintett marketingkampányoknál használják. Ez a hagyományos marketing mérőszám és fizetett hirdetési lehetőség az, amikor a vállalkozás minden egyes alkalommal, amikor a hirdetése 1000 megjelenést vagy megtekintést kap, költséget fizet.

PLA

A PLA vagy Product Listing Ads (terméklistás hirdetések) egy termékképpel és egy linkkel rendelkezik, amely az említett termék céloldalára vezet. Ez leggyakrabban a Google keresőmotorok találati oldalán (SERPs) látható, amikor a felhasználó beír egy kulcsszót.

PPC

A PPC vagy Pay Per Click azt jelenti, hogy a hirdető minden alkalommal fizet a kiadónak, amikor egy felhasználó rákattint a hirdetésére. Ez egy kiváló módszer a top-of-funnel az ügyfélszerzésre.

SEM

A keresőmarketing vagy SEM fizetett hirdetési stratégiákat alkalmaz a keresőmotorok találati oldalain való láthatóság növelésére.

Google-hirdetések

A Google által kifejlesztett Google Ads egy dinamikus felület a hirdetők számára, ahol az általuk kívánt platformon közzétett hirdetéseket hozhatnak létre, olyan költségvetéssel, amelyet megengedhetnek maguknak. Ezeknek a hirdetéseknek a célja, hogy az adott vállalkozás termékei és szolgáltatásai iránt érdeklődők maximális számát érjék el.

Lépjen velünk kapcsolatba és tudja meg, hogy milyen más ügyfélszerzései taktikákat alkalmazhat vállalkozása növekedése érdekében.