A márkájának felépítése időt és erőforrásokat igényel, ennek fényében pedig nagy kockázat, hogy néhány gombnyomással le lehet rombolni a digitális hírnevet. Tény, hogy a vállalkozásról online megtalálható tartalmak megkönnyíthetik, vagy meg is nehezíthetik a siker elérését. A közösségi média oldalak profi használata és a tartalommarketing javíthatja digitális hírnevét.

Kapcsolatépítés online

Ha nem folytatunk networking tevékenységet online, nem valószínű, hogy megkapjuk azt  a pozitív figyelmet a közönségünktől, amire a brandünknek szüksége van. A social selling egy kiemelkedő megoldás az online kapcsolatépítésre és értékesítésre.

Nem minden platformra van szükségünk

A közösségi média oldalak tárháza már-már végtelen, de nem kell mindenhol jelen lennünk. Sok időt és energiát emészt fel, hogy minden platformon a maximumot nyújtsuk, és amint ez nincs így, a követőink és fogyasztóink száma csökkenésnek indulhat.

A brandünk hírnevének növelése érdekében a vállalkozásunk közönsége és célja az, ami meghatározza, hol legyünk jelen. Mérjük fel, melyek azok a platformok, amelyeket tudunk profin és hatékonyan kezelni és ahol elérjük a célközönségünket. Maradjunk ezeken a felületeken folyamatosan aktívak.

Hatékony tartalom a közösségi oldalakon is

A közösségi oldalakon nagy szerepe van a közönségünknek is. Könnyen és gyorsan kapcsolatot tudunk létesíteni azokkal, akik már érdeklődnek a márkánk iránt és felfedezni azokat, akik potenciális fogyasztóink lehetnek. Ennek érdekében fontos, hogy tartalmakkal lássuk el őket.

Ez nem azt jelenti, hogy el kell hagyni minden addig követett, régi tartalommarketing megoldást. A professzionális megoldás az, ha feldolgozzuk a már meglévő tartalmainkat és új formában prezentáljuk a közönségünk felé. Egy blogcikkből születhet több poszt, egy videó, egy infografika, egy videóból blogcikk, poszt, akár gif is. Alapvetően a megfelelő tartalom kommunikálásával fenntartjuk a pozitív digitális hírnevünket, miközben olyan branddé válunk, akihez a fogyasztók szívesen fordulnak.

Célozzuk meg a fogyasztóinkat profi tartalommal

Nem elegendő, ha a tartalom jól meg van írva. Ha nem érdekli azokat, akikhez szólni szeretnénk, akkor feleslegesen fektettük bele az időt. A tartalomnak eredetinek és informatívnak kell lennie, gyorsan meg kell ragadnia a fogyasztót, mielőtt tovább görgetne. A megkapó kreatív elemek, az infografikák és a videók hatékonyan meg tudják ragadni a figyelmet.

Úgy tolmácsoljuk az üzenetünket, hogy a közönségünk azt érezze, hogy valóban kap valamit. Megértve a fogyasztóink preferenciáit kevésbé valószínű, hogy olyan negatív visszajelzéseket fogunk kapni, amelyek rontják az online hírnevünket.

A tartalom kezelése közzététel után is

A tartalommarketing sokkal könnyebb lenne, ha egyszerűen csak közzé tennénk a bloganyagot és többet nem kellene vele foglalkoznunk. Lehet így is, de ha célunk a digitális ismertségünk javítása, a tartalmak a kommunikációnak csak az első lépcsői. A komment szekció és az üzenetküldés lehetőséget nyújtanak a fogyasztónak, hogy kérdezzen tőlünk, kifejtse problémáját és véleményét a termékeinkről, szolgáltatásainkról. De ennek megvannak a veszélyei is.

A digitális környezet arra ösztönzi az embereket, hogy még a legkisebb elégedetlenségre is nyilvános módon reagáljanak. Viszont itt lehetőségünk nyílik arra, hogy a negatívumot pozitívra változtassuk azzal, ha átgondoltan és okosan reagálunk.

Nem egyik napról a másikra válik a brandünk piacvezetővé, de a hatékony döntésekkel és kitartó munkával eljuthatunk odáig. A következetesség, a sokféleség és a tervezői megközelítés mind elengedhetetlen elemei az online stratégiának, ha nagy célokra törünk.

Indítson projektet velünk! További információkkal kapcsolatban, illetve tanácsadásért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.