A marketingügynökség és a vállalkozók közötti partnerség még soha nem volt ilyen fontos, mint a jelen válság esetén. A világ egyre több változást és bizonytalanságot él meg. Rájöttünk, hogy vissza kell nyúlnunk a klasszikus WSI Lifecycle™ modellünk elveihez.

A WSI Lifecycle™ megoldást alkalmazzuk ügyfeleink számára a lehető legjobb eredmények elérése érdekében. A rendszervezérelt folyamat előnye, hogy bevált és megismételhető, ami azt jelenti, hogy működőképes digitális marketing megoldásokat kínálunk ügyfeleinknek. Lehetővé teszi számunkra, hogy segítsük azokat a vállalatokat és márkákat, amelyekkel együttműködünk, hogy minden érintett tudja, mi várható és mi szükséges a projekt teljes időtartama alatt.

Az elmúlt hónapok eredményeként ismét át akartuk tekinteni a WSI Lifecycle™ alapelveit, mivel azok szorosan kapcsolódnak a digitális marketingügynökség szerepéhez. Mivel rengeteg marketing taktika áll rendelkezésre, és egyre több digitális ügynökség kínálja szolgáltatásait, nem csoda, hogy a vállalatok túlterheltek és nem tudják, hol kezdjék.

Az együttműködés elengedhetetlen a siker eléréséhez egy marketingügynökséggel

Mielőtt bármibe belemennénk, meg kell vitatni az együttműködés fontosságát a vállalat és a digitális ügynökség között. A fogalmat a Google úgy határozza meg, hogy “valakivel való együtt dolgozás valamilyen termék előállításához vagy létrehozásához”. Sajnos ennek elvárása, sőt jelentése értelmét gyakran nem feltételezik a projekt kezdetekor, és ez a hiba a munka egy pontján kiütközik.

Állhatna itt több példa is, de elég annyit mondani, hogy függetlenül attól, hogy melyik fél a hibás az együttműködés hiányában, rossz tapasztalatot eredményez mind az ügyfél, mind a marketingügynökség számára. Egyértelmű, miért égetően szükséges az együttműködés. Az ügyfél rendelkezik az ágazati szakértelemmel és információkkal a célpiac meghatározásához, az ügynökség rendelkezik a digitális marketing tudással, a stratégiai elképzelésekkel és a teljesítéshez szükséges erőforrásokkal.

Végül is két vállalkozásról van szó, és manapság a legtöbb munkahelyen a munkaterhelés és a stressz szintje igen magas. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy egy marketingügynökség ragaszkodjon az együttműködéshez, mielőtt bármely projekt elindulna. Hiszünk ennek fontosságában, és ez a WSI Lifecycle™ folyamatban is megmutatkozik: megközelítésünk első három szakasza megköveteli az ügyfél komoly részvételét.

Hogyan leljünk jó ügynökségre?

Gondoljunk azokra a vásárlásokra, amelyekkel a leginkább elégedettek volt. Tény, hogy a legjobb vásárlások azok, ahol pontosan azt kapjuk, amire számítunk, ami jelen esetben egy hatékony marketingstratégia.

Ami a digitális marketinget illeti, az a kérdés, hogy hogyan lehet egy ügynökséget tesztelni „vásárlás” előtt? Nem igazán lehet próbakört futni, de amit megtehetünk, hogy megnézzük a webhelyüket, a blogjukat és más digitális elérhetőségeiket. Ellenőrizzük, valid dolgokat javasolnak-e. Adatokat használnak a döntések meghozatalához? Használják azokat az eszközöket és digitális marketing stratégiákat, amelyeket hirdetnek? Ha egy vállalat ügyfélként kezeli önmagát, akkor tudja, hogy hisz termékeiben és szolgáltatásaiban, és ez a legőszintébb tesztelési és demonstrációs forma, amelyet kaphatunk

Az eredmények számítanak

A leggördülékenyebb együttműködéseket is egy dolog határozza meg: az eredmények. Ha egy marketingügynökség nem hoz eredményt, akkor az ügyfélnek minden oka megvan arra, hogy csalódott legyen.

A digitális marketing eredmények értékelésekor fontos megjegyezni, hogy az idő milyen tényezőkkel jár. Az olyan taktikákhoz, mint a PPC és a közösségi hirdetések, valós idejű adatokat és eredményeket kap napok és hetek alatt. Másrészt a tartalommarketing és a SEO hosszú távú, örökzöld stratégiák, amelyeket hosszabb időn keresztül mérni és optimalizálni kell. Fontos megjegyezni, hogy mindaz a munka, amelyet a tartalomtípusok és promóciós módszerek módosítása érdekében végzünk, elősegíti, hogy stabil iparági pozíciót szerezzünk ügyfeleinknek.

A WSI-nél úgy gondoljuk, hogy ebben az iparágban mindig van hely a tevékenységek nyomon követésére, mérésére, módosítására és fejlesztésére. Ugyanakkor büszkék vagyunk az elmúlt években elért eredményeinkre és mindig a fejlődés mellé állunk.

Tanácsadásért, illetve további információkkal kapcsolatban vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.