A LinkedIn a márkák és a vállalkozások számára létfontosságú közösségi médiaeszközzé vált. Az Ön ügyfelei és leendő ügyfelei is valószínűleg már a platformon vannak. Ezzel együtt a hírnévkezelés számos vállalkozás LinkedIn marketingstratégiájának kulcsfontosságú részévé vált.

Miért fontos, hogy növelje online hírnevét és márkáját a LinkedIn-en?

A Hootsuite szerint a szóban forgó platform, mint a legjobban értékelt közösségi hálózat a leadgenerálásban, az egyik legfontosabb közösségi médiaplatform, amelybe érdemes befektetni. Online hírnevének és márkájának fenntartása a LinkedIn-en segíthet a lead-ek organikus kiépítésében, szakmai hírnevének növelésében, valamint márkája hitelességének és bizalmának növelésében.

Most, hogy itt az ideje, hogy feljebb lépjen a LinkedIn-en, az első lépés, hogy gondoskodjon arról, hogy Céges oldala részletes és naprakész. Ez kulcsfontosságú, ha növelni szeretné közönségét és pozitív üzleti eredményeket szeretne elérni. A platform több, mint 562 millió felhasználójával  lehetővé teszi, hogy a tagok megismerjék vállalkozását, márkáját és a vállalatán belüli munkalehetőségeket.

 

Íme 5 tipp, amellyel növelheti online hírnevét és márkáját a LinkedIn-en:

 

1.tipp: Következetesen építse márkáját a LinkedIn-en.

Sok vállalkozás és márka aktívan használja a platformot márkaépítési eszközként. Ügyeljen arra, hogy a LinkedIn-oldalán megjelenő márkaépítés tükrözze a vállalata weboldalán megjelenő márkaépítést. Győződjön meg róla, hogy tartalmazza logóját, cégleírását és egy bannerképet, hogy megalapozza és fenntartsa cége szakmai jelenlétét. Ez alapvető szerepet játszik az új ügyfelek megszerzésében és a régiek megtartásában.

 

2.tipp: Minőségi és értékes tartalmakat osszon meg

A LinkedIn az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatform lett a vállalkozások és márkák számára, hogy megmutassák gondolati vezető szerepüket és szakértelmüket. Ha folyamatosan növelni szeretné online hírnevét és márkáját a LinkedIn-en, fontos, hogy minőségi és értékes tartalmat osszon meg a vállalati oldalán. Milyen típusú tartalmak vonzzák és növelik a közönségét? Mire kíváncsiak a követői? Ezek kulcsfontosságú kérdések, amelyeket folyamatosan fel kell tennie magának.

 

3.tipp: Használja ki a meglévő tartalomfolyamokat

Nem tudja, milyen típusú tartalmat tegyen közzé LinkedIn-céges oldalán, hogy növelje online hírnevét? Itt az ideje, hogy találékony legyen! Végezzen tartalmi auditot azokon a különböző platformokon, amelyeken már aktív, és tegye át a LinkedInre azokat a tartalmakat, amelyek jól teljesítettek ezeken a platformokon. Melyik tartalom kapta a legtöbb Facebook- vagy Twitter-lájkot? Melyik posztok kapták a legtöbb megosztást vagy kommentet? A meglévő tartalomfolyamatokból átvett tartalmak segíthetnek a márkaépítésben a LinkedIn-en, sőt,  egy teljesen új közönséghez is hozzáférhet.

 

4.tipp: Kísérletezzen szponzorált frissítésekkel

A szponzorált frissítések a szóban forgó platform által kínált egyedülálló funkciót jelentik azon vállalatok számára, amelyek szeretnék növelni a LinkedIn platformon megjelenő bejegyzéseiket. Lehetőséget biztosít a vállalatoknak arra, hogy a követőiken túl szélesebb közönséget is elérjenek. A Facebook- vagy Instagram-hirdetésekhez vagy a boostolt posztokhoz hasonlóan a LinkedIn-en a szponzorált frissítések lehetővé teszik az elérés kiterjesztését és a célzott közönség megcélzását.

 

5.tipp: Legyen tagja kulcsfontosságú csoportoknak, és ösztönözze a kollégákat/munkatársakat is a csatlakozásra

Online hírnevének és márkájának növelése a platformon kétirányú utca. Nemcsak arról kell gondoskodnia, hogy a céges oldala mindig naprakész és releváns tartalommal legyen feltöltve. Az is kulcsfontosságú, hogy bekapcsolódjon a LinkedIn közösségébe. Ez azt jelenti, hogy érdemes csatlakoznia LinkedIn csoportokba és közösségekbe és be kell kapcsolódnia a hálózatán belüli beszélgetésekbe. Ez segíthet szorosabb kapcsolatot kiépíteni a márkája és a közönsége között.

Egy másik tipp online hírnevének és márkájának növelésére az az, hogy kollégáit és alkalmazottait is ösztönzi a platformhoz való csatlakozásra. A közös erőfeszítés sokra viszi és márkája sokkal szélesebb körben ismertté válik, ha a kollégák és alkalmazottak is aktívan tesznek erőfeszítéseket a vállalkozás vagy a márka imázsának fenntartása érdekében.

A LinkedInnel kapcsolatos stratégiai és marketing kérdésekkel kapcsolatban keressen minket bizalommal!