Mikor 2016-ban újításként megérkezett az Instagramra a napi sztori feature, sokan a Snapchat utánzatának vélték. Három év után meg már ott tart a dolog, hogy sokkal szélesebb és jobb lehetőségek vannak az instán mint a snapen. Sőt, olyannyira sok minden rejlik benne, hogy a márkáját is rendkívül eredményesen kommunikálhatja rajta.

Először is, az Instagram sztori gyors és könnyű mód arra, hogy kapcsolatot teremtsen a követőivel. Többek között az időkeret is arra sarkallja, hogy minél tömörebben fejezze ki magát és juttassa el az üzenetét a potenciális fogyasztóinak. Másodszor, tökéletesen mobilra optimalizált fejlesztés, így ideális az on-the-go formátumú üzenetközvetítésre, az aktualitások megosztására, a gyors információátadásra. Harmadrészt pedig, nem kell, hogy a sztori feltétlenül passzoljon az insta feed előre megtervezett, egységes megjelenésébe, hiszen ettől elkülönülve léteznek és 24 óra múlva el is tűnnek.

És hogy miért lehet előnyös ez a vállalkozása számára? 4 pontban gyűjtöttük össze a válaszainkat:

Az Instagramra rengeteg különböző tartalom tölthető fel

Akár képet, akár rövid videót szeretne közölni, az Instagram sztori alkalmas erre. Bemutathatja a legújabb termékét, betekintést nyújthat a cége kulisszatitkaiba, bejelentheti a legutóbbi nyereményjátéka győztesét. És még sorolhatnánk. Sőt, amiatt sem kell aggódnia, hogy a sztori rontja az Instagram feedje megjelenését, hiszen nem az oldalán jelenik meg, hanem külön, és 24 óra múlva eltűnik.

Segít növelni a márkája ismertségét

Folyamatosan keresnie kell a lehetőséget arra, hogyan növelheti fogyasztói bázisát. A helymeghatározó taggel a sztoriban megjelölheti, pontosan hol található meg az üzlete. Emellett pedig hashtageket is elhelyezhet a sztoriban, ugyanúgy, mint a posztok esetében.

Nagyobb és rendszeresebb elköteleződést enged meg a fogyasztókkal

A szavazás és a kérdés feature-ök alkalmasak igazán erre, hiszen így automatikus reakciót kap a fogyasztótól, aktivitásra ösztönzi őket. A szavazást akár gyors közvéleménykutatásra is használhatja, a kérdés funkciót pedig arra, hogy olyan információt osszon meg a márkájáról és a termékeiről, amelyre valóban kíváncsiak a fogyasztók. Emellett ugyanúgy taggelhet be felhasználókat és fiókokat a sztoriba, mint a hagyományos insta posztba: partnereket, influencereket, márkákat, stb.

A sztori segít forgalmat terelni a weboldalra

Az e-kereskedelem kibővítése érdekében az Instagram a sztoriban lehetővé tette a vásárlás ösztönzését. Ilyen például a „Swipe Up” feature, amellyel azonnal át tudja irányítani a céloldalra a felhasználót, aki így megnézheti a frissen feltöltött videókat, elolvashatja a legújabb blogbejegyzést, böngészhet az éppen piacra dobott termékkínálatból.

Az Instagram sztori tehát egy olyan lehetőség, amelyet mindenképpen meg kell fontolnia a a közösségi média kommunikációja szempontjából. A témával kapcsolatos bővebb információkért, szakmai segítségért lépjen kapcsolatba a több mint húszéves tapasztalattal rendelkező WSI kizárólagos magyarországi partnerével a +36 30 409 9966 telefonszámon vagy a  kapcsolati adatlapunk kitöltésével.