Összegzés: Nézzük át azoknak a funkcióknak a listáját, amelyeket figyelembe kell vennie, ha e-mailes marketingplatformon vásárol, vagy ha nem biztos abban, hogy a jelenlegi eszköze megfelelő-e. Ne feledje, hogy egyetlen e-mail platform sem felel meg mindenkinek, ezért vegye figyelembe a csapat tudását, valamint egyedi marketing céljait.

 

Valószínű, hogy ha Ön vállalkozó, akkor e-mailek használatával ilyen vagy olyan módon kapcsolatba lép közönségével. Végül is, függetlenül a vállalkozás méretétől, iparától vagy technikai feljettségétől, az e-mail az egyik legalapvetőbb módszer lehet a tömegekkel való kommunikációra. Az ügyfelek megkeresése e-mailben megoldható; promóciós kuponok és hírek megoszthatók; még az e-mailes számlázási és fizetési emlékeztetők is jelentősen növelhetik az üzleti hatékonyságot. Az e-mail mint kommunikációs eszköz nagyjából be van építve a mai fogyasztói kultúrába. Még akkor is, ha Ön személy szerint nem az e-mail marketing legnagyobb bajnoka, valószínű, hogy az ügyfelek jó része az e-mailjétől függ.

Az e-mailek elterjedtsége ellenére számtalan olyan vállalkozástulajdonossal találkoztunk, akik egyszerűen nem tudják, hogyan és hol kezdjék el az e-mail stratégiájukat. Gyakran a megfelelő e-mail platform kiválasztása elegendő ahhoz, hogy elinduljanak a fejlődés útján. A megfelelő e-mail platform kiválasztása elengedhetetlen az e-mail marketingjének sikeréhez, ami pedig hozzásegítheti az ügyfelekkel való bizalom kialakításához. Ahol pedig bizalom van, ott gyakran a vásárlói hűség is.

 

Az e-mail marketing platformok kiválasztása

Tehát térjünk át azoknak a funkcióknak a listájára, amelyeket figyelembe kell vennie, ha e-mailes marketing platformot vásárol, vagy nem biztos abban, hogy a jelenlegi eszköze megfelelő-e. Ne feledje, hogy egyetlen e-mail platform sem felel meg mindenkinek, ezért vegye figyelembe a csapata készségeit, valamint egyedi marketing céljait.

Bevásárlólista e-mail marketing platform kiválasztásához: főbb jellemzők és funkciók

E-mailes marketingterv

Ez az első funkciókészlet a testreszabhatóságról szól, és ennek szükségessége csapatonként változik. Talán egy kis boltot üzemeltet, és szüksége van az alapvető fogd és vidd tervezési funkciókra. Vagy óriási vállalkozást vezet, és jobban szeretné, ha teljes ellenőrzést gyakorolna az e-mail tervezés felett. Vessen egy pillantást néhány megfontolandó funkcióra:

Sablonkönyvtár

Ha nem az alapoktól kezdve kívánja felépíteni az e-maileket, akkor ez a funkció elengedhetetlenül szükséges. Számos platform rendelkezik előre elkészített sablonokkal a hírlevelekhez, promóciós hirdetésekhez vagy fontos közleményekhez, amelyek segítségével egyszerűen beillesztheti saját tartalmát és fényképeit. Kiváló tulajdonság, ha csapatának kevés az e-mail tervezési tapasztalata.

HTML szerkesztő

Az e-mail marketingplatformok többségében lesz HTML-szerkesztő, amely sokkal jobban képes személyre szabhatóvá tenni az e-mail tervezését, különösen akkor, ha egyik sablon sem teljesen megfelelő az ön számára.Az előfeltétel természetesen a HTML-tudás.

WYSIWYG szerkesztő (“What You See Is What You Get” = „Amit látsz, azt kapod”)

Ez egy vizuális szerkesztő, amely a legtöbb platformon megtalálható. Ez az egyszerű fogd és vidd funkció segít elkerülni a rég elfeledett HTML-készségek használatát, miközben továbbra is ellenőrzése alatt áll az e-mailek felépítése felett. Emellett megkönnyíti a különféle médiumok (például YouTube-videók vagy képek) kezelését és az egyéni formázások kezelését (például a betűszínek vagy az oszlopok igazítását).

Képtárhely

Néhány platform lehetővé teszi, hogy feltöltse és tárolja e-mail képeit a kiszolgálón. Sajnos egyes szolgáltatók megkövetelik, hogy ezeknek máshol, függetlenül is otthont adjon. Gondoljon arra, hogy mekkora legyen a képtár az e-mailekhez; egy olyan platformra lehet szüksége, amely több helyet biztosít Önnek.

 

Adatkezelés és személyreszabhatóság

Az e-mailek személyre szabásának nagyon fontosnak kell lennie az e-mail feladatlistán, ha még nem az. Felhatalmazza a vállalkozásokat a figyelemfelkeltő, személyre szabott címsorok, tárgysorok vagy bekezdések használatára az ügyfél adatmezői vagy korábbi ügyfél-interakciók alapján. Hasonlóképpen, az adatok elengedhetetlenek a kampányok szegmentálásához és személyre szabásához. Az e-mail platform segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki az ügyféladatokból. Szerencsére nagyjából minden platform támogatja ezt.

 

Adatok egyesítése

Ez egy adatmező (vagy több adatmező) kihúzása a levelezőlistáról. Például gyakran használhatja az ügyfelek keresztnevét az e-mail üdvözlet személyre szabása érdekében. Alapvetően bármely adatmező mezőjét használhatja üzenetének személyre szabásához; mint a D.O.B. mező a születésnapi üdvözlő e-mailek időben történő megadásához. Vegye figyelembe, hogy a robusztusabb e-mail platformok adategyesítő szolgáltatásokkal fognak rendelkezni, amelyek logikai kapcsolatokat tartalmaznak, hogy valami konkrétat jelenítsenek meg, ha a mező üres!

Változó tartalom (variable content)

Ha javítani kívánja az e-mailek személyre szabását, miközben egyszerűsíti az e-mail létrehozási folyamatokat, keresse meg ezt a funkciót. Lehetővé teszi, hogy különböző kritériumok alapján különböző e-mail tartalmat jelenítsen meg, például egy adatmezőt vagy bármilyen más feltételt, például egy kattintással történő interakciót egy korábbi kampánnyal. A dinamikus, egyedi tartalomhoz szükség van if / then utasításokra (például: HA „A” ügyfél rákattint a regisztrációs linkre, akkor küldje el a következő kiváltott e-mailt).

Szegmentálás és a csoportosítás

A szegmentálás lehetővé teszi, hogy releváns maradjon a közönség számára azáltal, hogy a megfelelő üzenetet küldi a megfelelő időben. Az ügyfelek bombázása olyan e-mailekkel, amelyek nem vonatkoznak rájuk vagy nem érdeklik őket, a halál csókja, amikor a küldő hírnevéről van szó; ez egy biztos módszer a leiratkozások és spam-panaszok kiváltására. Meg kell felelnie az ügyfél érdeklődésének az üzenetével. Egyes platformok lehetővé teszik az adatmezők vagy a korábbi ügyfél-interakciók (például a megnyitási arány) szerinti szegmentálást. Ezt követően számos platform rendelkezik csoportosítási funkciókkal is, amelyek a demográfiai vagy pszichográfiai adatok alapján testreszabottabb szegmentálásokra képesek. Például az Ön vállalata felteheti, hogy szükség van az ügyfelek csoportosítására tagsági szintjük, jutalmazási pontjuk stb alapján.

 

E-mail kézbesítés

A mai e-mail platformok a magas szintű kézbesítés fenntartására összpontosítanak, mivel ez jót tesz a hírnevüknek és az ügyfeleknek egyaránt. Míg Ön lesz felelős az e-mailek tervezéséért, másolásáért, a meg-nem-nyitások és a spam-panaszok kezeléséért, néhány kiegészítő eszközt valószínűleg kínálni fog a választott platform.

Spam Score Checker

Ez az eszköz beolvassa az Ön e-mailjét, mielőtt a Küldés gombra kattintana. Megjelöli azokat az elemeket, amelyek esetleg nem jutnak el spamszűrőkbe, például spam jellegű kulcsszavak vagy tárgysorok, vagy a szöveg és kép aránya. A spamellenőr szintén tippeket ad arra vonatkozóan, hogyan javíthatja e-mailjét.

Visszafordulás és spamkezelés

Javasoljuk, hogy ez a funkció legyen az egyik legfontosabb kötelező bevásárló listája a bevásárló listán. Ez a szolgáltatás automatikusan eltávolítja azokat az e-maileket, amelyek korábban visszaverték vagy tartalmát spamként jelölték meg. Az olyan sablonok, amelyek automatikusan letiltják a nem küldési listát, időt, pénzt spórolnak és további károktól mentik meg hírnevét. Az egyik legrosszabb dolog, amelyet megkísérelhet: olyan személynek küldeni emailt, aki már spamként vagy visszapattanóként jelölte meg a levelet.

 

Analitika

Ez a funkció szinonimája az elemzésnek és a jelentéskészítésnek. Néhány platform azonban robusztusabb képességeket fog biztosítani, mint mások. A következőket javasoljuk, hogy keressen egy platformon:

Kampányelemzés

Valószínűleg megkapja az alapvető jelentéseket arról, hogy kampányában küldött levelek kiküldésre kerültek, visszapattantak, hányan nyitották meg, hányan kattintottak stb. Egyesek még hasznosabb információkat nyújthatnak Önnek, például a címzett földrajzi helyét, az eszközhasználatot, az elkötelezettség napját stb.

Adatok exportálása

Természetesen a sikerek megosztása vagy a kihívások azonosítása más csapattagokkal vagy érdekelt felekkel sokkal könnyebb, ha nem kell minden egyes alkalommal bejelentkeznie az e-mail platformjára. Az elemzési jelentések exportálása általános a platformok között, és általában PDF, .csv vagy Excel táblákba exportálhat.

Leadek minősítése

Ez általában nem található meg minden e-mail marketing platformon, de nagyon fontos, ha fokozni kívánja marketing-automatizálási erőfeszítéseit. Az Advance platformok olyan eszközöket kínálnak, amelyek lehetővé teszik a leadek pontozását a kampányokkal való korábbi elkötelezettségük alapján. Tehát, ha a marketing és értékesítési stratégia szempontjából kulcsfontosságú a kutatás, kérdezze meg e-mail megoldás szolgáltatóját erről a funkcióról.

 

Nehéz mérlegelni minden e-mail marketing platform előnyeit és hátrányait. Ha a megfelelő platformra vásárol, vagy frissíteni szeretne, akkor szívesen segítünk a helyes irányba mutatni.