Amit egyszer elkészítettünk, azt csak akkor kell javítani, ha elromlott. Nos, ez a webdizájnra nem egészen igaz. Amint debütál egy weboldal, már kezd elavulttá válni. A UX, vagyis a felhasználói élmény megköveteli, hogy folyamatosan fejlesszük a honlapunkat – főleg a landing oldalakat.

A digitális világ gyorsan halad

Olyan szférában tevékenykedünk, amely rendkívüli sebességgel változik – gyorsabban, mint azt sokan képesek követni. Ami két éve új volt, eredeti és működőképes, az ma már nem feltétlenül állja meg a helyét. Egy két évvel ezelőtt frissült weblap tehát már réginek számít. És ez nagy hatással van a UX-re is, befolyásolja a fogyasztói élményt, a konverziókat.

Mutassa meg a naprakészségét

Ne csak beszéljen arról, hogy mennyire jártas valamiben, hanem mutassa is ezt meg a fogyasztóinak. A weblap minősége sokat emel a márkája megítélésén. Ha jól dolgozik, profi a UX, egyedi és minőségi a weboldala, az a potenciális vásárlóban bizalmat kelt. Mutassa ki ezzel a profizmusát.

Tanuljon a számokból

Amint a weboldal kikerült a nyilvánosság elé, a forgalom és a begyűjtött adatok megmutatják, mely szegmensek termelnek profitot, melyek hozzák a konverziókat és melyek azok, amelyek fejlesztésre szorulnak. Mindig van mit javítani, a munka sosem áll meg. Vagy a dizájnon kell fejleszteni, vagy a szövegezésen, vagy a képi megjelenésen. Ilyenkor érdemes A/B teszteket futtatni és kialakítani a leginkább felhasználóbarát felületet.

Az optimalizálás a kulcs

Sokkal kifizetődőbb elindítani egy még nem tökéletes projektet és elemezni a hibákat, mint kitenni egy szerintünk kész weblapot és nem foglalkozni vele. A folyamatos fejlesztés a UX terén elengedhetetlen:

  • elemezze, mi nem működött eddig (adatgyűjtés),
  • tanulmányozza a UX tendenciákat,
  • gondolja át a tartalmi és a SEO stratégiákat,
  • figyelje meg a közönségét.

Folyamatos munka és javítás, viszont mindez kifizetődik a konverziókban, a látogatószámban, a márkaismertség növekedésében.

További információkkal kapcsolatban, illetve tanácsadásért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.