Egyszerűnek tűnhet kiválasztani és felépíteni egy kampány landing oldalát, de azért néhány dologra érdemes odafigyelni.

Mi pontosan a landing oldal?

Más néven céloldal is lehet, és voltaképpen minden olyan weboldalra vonatkozik, amelyre a hirdetéskattintás után megérkezik a látogató. Ez általában egy külön álló oldal, amely elkülönül a kezdőlaptól és egy egyedi feladatot tölt be. Lényegében ez a következő lépés, hogy a látogatóból vásárló vagy feliratkozó legyen. A jó landing oldal ugyanis képes meggyőzni a potenciális vásárlót arról, hogy megadja adatait, iratkozzon fel hírlevélre, majd vásároljon a webáruházban.

Nem szükséges, hogy csak egy céloldala legyen, vagy sőt, a marketingszakértők szerint sokkal kifizetődőbb több különböző landing oldal kialakítása. Ezzel a fogyasztókat szegmentáltan és célzottabban lehet elérni.

Miért ajánlott a céloldal kialakítása?

A B2B szektorban a vállalkozások 68%-a használ landing oldalt. Hogy miért? Mert remek lehetőség a forgalomterelésre, a SEO-optimalizálásra, a márkaépítésre, képesek építeni a fogyasztói bázist és konverziókat generálni.

Sokan viszont még mindig nem foglalkoznak a céloldal megfelelő kialakításával, mivel úgy gondolják, hogy nehéz folyamat és a fenntartása is sok energiát emészt fel. Ez szimpla tévedés, az alábbi 9 tanáccsal pedig bárki képes lehet egy remek landing oldal felépítésére.

  1. Sohasem a kezdőlap a jó céloldal. Olyan oldalra irányítsuk a fogyasztókat, ahol fókuszáltabb információt kapnak a termékeinkről és szolgáltatásainkról.
  2. Nem a cég a fontos, hanem az ajánlat. Mivel konkrét céllal érkeznek ide az emberek, fontos, hogy célzott funkciót töltsön be az oldal. Ezzel együtt persze a márkát sem kell háttérbe szorítani: legyen a landing oldal a márka kiterjesztése.
  3. Semmi figyelemelterelés. A végcél az legyen, hogy a fogyasztó megkapja azt, amiért az oldalunkra látogatott.
  4. Ne legyenek túl hosszúak a kérdőívek. A hosszas klikkelés és töltögetés unalmas és elrettentő lehet. A cél, hogy a felhasználó minél gyorsabban végrehajtsa a konverziót. Szabdalja fel a hosszú űrlapot kisebb szegmensekre, így nem tűnik végeláthatatlannak.
  5. Szóljon specifikus közönséghez. Szegmentáljuk a célcsoportunkat és állítsunk be mindegyiknek különböző céloldalt.
  6. Nem mindegy, milyen információt kérünk. A demográfiai adatokat illetően többre van szükség a névnél és a lakhelynél, továbbá érdemes megkérdezni, hogyan talált erre az oldalra és milyen céllal jött ide. Ezekkel kideríthetjük, hogy hosszú távú elköteleződésre készül a brandünkkel, vagy csak szörföl a neten.
  7. Helyet adnak a különleges ajánlatoknak. A céloldallal felhívhatjuk a figyelmet az időszakos kedvezményekre, így ösztönözhetjük a vásárlást.
  8. Mindig meg kell köszönni, ha a felhasználó teljesítette a konverziót. Ez nemcsak udvariassági forma, de egyszerre tájékoztatja is a fogyasztót, hogy a kérdőív, hírlevél feliratkozás, rendelés végére jutott.
  9. Linkeljünk át további oldalakra. Ezzel átirányítjuk a fogyasztót más platformjainkra – például a közösségi média oldalainkra – vagy a vásárlás után megkérhetjük, hogy iratkozzon fel a hírlevelünkre.

A landing oldal kialakítása tehát egy olyan okos döntés, amelyből ön és a fogyasztói is profitálhatnak – ráadásul nemcsak rövid távon.

Lépjen velünk kapcsolatba!

A témával kapcsolatos bővebb információkért, szakmai segítségért, lépjen kapcsolatba a több mint húszéves tapasztalattal rendelkező WSI kizárólagos magyarországi partnerével a +36 30 409 9966 telefonszámon vagy a  kapcsolati adatlapunk kitöltésével.