Az üzleti chatbot a marketing technológia viszonylag új formája, így egy eléggé kihasználatlan területet jelent. Vagyis alkalmazásával versenyelőnyre tehet szert a piacon. Lehetőséget kínálnak a fejlődésre, a fejlesztésekre és arra, hogy megkülönböztesse vállalkozását versenytársaitól. Mivel hogy versenyben maradjanak, a márkáknak és ügynökségeknek lépést kell tartaniuk a legújabb technológiákkal, a chatbot globális piaca várhatóan exponenciálisan növekszik majd a következő négy évben.

A chatbot hihetetlenül jövedelmező ügynökségi marketing szolgáltatásként is. Ez új leadeket vonz és segít új ügyfelek megszerzésében is. Az automatizált jelleg könnyebben és gyorsabban teremt kapcsolatot a potenciális fogyasztóval, komoly eredményeket érhet el vele.

Most, hogy megtudta, hogy miért érdemes bevenni a chatbotot a marketingstratégiájába, bevezetjük a módszer kulcsfontosságú eszközeinek és taktikáinak használatába.

Mindenek előtt regisztráljon a MobileMonkey-ra. Ez az alap chatbot-építési platform, amelyet a legtöbben használnak. Igazán hasznos és sokrétű szolgáltatást nyújt, szinte minden igényt kielégít.

1. Chatbot template-ek

A sablonok megkönnyítik a bot létrehozását. A potenciális ügyfelek igényeire szabva alakítható ki a bot, sőt, ezek sokszorosítása és módosítása is lehetséges, amint új ügyfelek érkeznek. Feltöltés előtt érdemes átnézni az oldal által kínált leadgenerálási lehetőségeket is. Az egyperces leadgenerációs bot-sablont egy egyszerű bot, amelynek egyetlen célja a feliratkozógyűjtés. Helyezze el ezt a webhelyén, hogy:

  • köszöntse a látogatókat
  • begyűjtse az e-mail címeket, telefonszámokat
  • megtudja, mit keresnek a felhasználók

Ez azonnali adatokat küld Önnek vagy a marketingügynökségének, így mindig friss statisztikákat láthat.

2. Weboldal chatbot-kiegészítése

A felhasználók sokszor könnyebben jutnak el a vásárlási folyamat véglegesítéséhez, ha van, aki válaszol minden kérdésükre. Az emberek szeretik a csevegési lehetőségeket. Ha kapcsolatfelvételkor választhatnak a telefon, az e-mail és a chat között, akkor több ügyfél választja a csevegést, mint a telefont vagy az e-mailt. Ennek oka az, hogy a chat egyszerű és gyors. A MobileMonkey chatbotot két módon adhatja hozzá a webhelyhez:

  1. Google Tag Managerrel
  2. WordPress bővítménnyel

A chatbot widget hozzáadása a webhelyhez automatizálási potenciált nyit meg, amely nagy hasznot eredményez. A csevegőbotok minden percben dolgoznak és azonnali választ adnak kérdésekre. Az azonnali válasz gyorsabb vásárlási döntést eredményez. Emellett egy chatbot költség- és időhatékonyabb megoldás, mintha az egyik munkavállalóját kérné fel erre a feladatra. A legfontosabb pedig, hogy a chatbotot használó alany adatait azonnal megkapja, így bővül a leadjeinek a listája.

Most már csak a megfelelő stratégia szükséges

Megismert két alapvető chatbot taktikát, így csak a megfelelő terv felhúzása van hátra. Ezekkel a hatékony, mégis egyszerű eszközökkel vállalkozása kiemelkedik a versenyből, egyszerűsödik az ügyfélszerzés és a tartós kontaktok kiépítése. Kezdje el kiépíteni a csevegési lehetőséget weboldalán már ma.

Ha többet szeretne megtudni erről, tanácsadásért, illetve további információért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.