Jelenleg a LinkedIn-en nagyjából 3 csoportba sorolhatóak a profilok:

  • Kezdő
  • Haladó
  • Szupersztár

A LinkedIn szerint a „Sztár” besorolású profilok 40-szer könnyebben felfedezhetőbbek, mint a kevésbé fejlettek. Összeszedtünk 8 dolgot, aminek alkalmazásával Ön is elérheti ezt a kategóriát a legnépszerűbb üzleti közösségi platformon.

1. Kép

Válasszon ki egy képet magáról, amely megfelel a potenciális ügyfelei vagy felettesei ízlésének. Ha nem biztos benne, milyet válasszon, nézze meg olyan személyek képeit, akik az Ön pozíciójában vannak.

2. Headline

Szabaduljon meg a címsorában (Headline) szereplő munkakörtől, és cserélje le azt legfeljebb 220 karakterre, amelyek elmesélik a történetét, vagy elmondják a vásárlóknak, hogyan segíthet nekik Ön. Gondoljon erre úgy, mintha a környék két legforgalmasabb kereszteződésében lévő a hirdetőtáblára.

 

3. Összegzés/Névjegy

A LinkedIn lehetővé teszi a címsor kibővítését ezzel a szakasszal, amiben legfeljebb 2000 karaktert használhat. Úgy érdemes megírni ezt a részt, mintha egy újságot szerkesztene, ugyanis alapesetben csak az első három sor jelenik meg mindenki számára. A profilja látogatói a „További részletek…” gombra kattintva tekinthetik meg a többi szöveget, és ezt valós indok nélkül nem fogják megtekinteni. A Sztár státusz eléréséhez nem szükséges 2000 karakter; néhány ütős mondat is megteszi.

 

4. Tapasztalat

Jelenlegi pozícióján kívül, még ha most nem is rendelkezik eggyel, a profilját megtekintő emberek szeretnék látni az előző munkaköreit is. Az egyes pozíciók segítségével bemutathatja szakmai sikertörténetét, ha mini esettanulmányokat készít arról, hogy kinek dolgozott, és hogyan segített nekik az ottani munkavégzés során.

 

5. Készségek

A toborzóknak és HR-eseknek gyakran az a feladatuk, hogy sajátos képességekkel rendelkező jelölteket találjanak meg. A Sztár profil kialakításához ki kell választania legalább 5 készséget, amelyeket be szeretne mutatni. Ezen képességek közül 3-at a szekció tetejére tűzhet, így mindig láthatóak lesznek. Azt javasoljuk, hogy rögzítse azokat a készségeket, amelyekkel az emberek leginkább támogatják Önt.

 

6. Iparág, lokáció

A LinkedIn véges választékot kínál az iparágakból, amelyeket megadhat sajátjaként, és ha nincs pontos egyezés, akkor érdemes a legközelebbit választania. Ha egy nagy metró közelében lakik, akkor akár azt is kiválaszthatja tartózkodási helyének – ez segíti a megtalálhatóságot a platformon.

 

7. Tanulmányok

Bár ennek az információnak a megléte a Sztár státusz elengedhetetlen feltétele, egyúttal lehetőséget is nyújt az iskolai végzettség bemutatására. Azon egyetem, iskola vagy főiskola felsorolása, amelyre járt, megkönnyíti a kapcsolatfelvételt az intézmény további volt diákjaival is.

 

8. Kapcsolatok

Az értékes kapcsolatok létrehozása a LinkedIn egyik legnagyobb előnye, és a Sztár státusz eléréséhez legalább 50 kapcsolattal kell rendelkeznie. De ne álljon meg itt! Tűzze ki célját 500-ra, mert ez az a szint, ahol a LinkedIn nem mutatja a konkrét tényleges kapcsolatai számát.

 

A fenti elemek nagy része könnyen megvalósítható. Ezen felül javíthatja profilját ajánlások fogadásával és megadásával, valamint személyes URL-címének testreszabásával a LinkedIn-profiljához (lásd az alábbi utasításokat). Ne feledje, hogy a munkatapasztalatában, a készségeivel vagy a tartózkodás helyében változás áll be, jelezze azt a profilján.

 

Ne felejtse el testreszabni személyes profil URL-jét

 

1. Kattintson a LinkedIn profiljában a Profil megtekintése linkre

Személyes LinkedIn URL-jének beállításakor egy állandó linket tud magának képezni, amely leginkább összhangba kerül a profiljával. Ez a link jelenik majd meg, mikor a nevére irányuló keresést indítanak a Googleban, és ezt a linket tudja majd megosztani is, valamint az egyéb formátumú önéletrajzába is beszúrhatja.

 

2. Lépjen a Nyilvános profil és URL szerkesztése lehetőségre

Ha egyedi neve van, akkor valószínűleg megkapja azt az URL-t, amely megegyezik a teljes nevével. Ha a neve gyakoribb, előfordulhat, hogy hozzá kell adnia egy középső kezdőbetűt vagy egy számjegyet a neve elejéhez vagy végéhez.

További információkkal kapcsolatban, illetve tanácsadásért vegye fel a velünk a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével!