Rengetegszer beszélünk globális lábnyomról és ez a nemzetközi jelenlét lehetővé tette számunkra, hogy gyakorlatilag minden iparággal együtt dolgozzunk, bármilyen, az ügyfelek igényeinek megfelelő digitális marketing megoldást kidolgozva. Több mint két évtized alatt a WSI portfóliója meglehetősen nagy lett. Most a kanadai WSI egyik kihívást jelentő esetét mutatjuk be, a Sunsweet vállalatot.

Díjat is hozott a Sunsweet

A Sunsweet a világ szinte minden táján felismerhető márka, amelyet gyakran egészséges, természetes és egészségtudatos termékei miatt méltatnak. A WSI csapata néhány éve felismerte a vállalkozás digitális jelenlétének teljes körű átalakításának lehetőségét. Ennek eredményeképp a WSI és a Sunsweet közreműködése 2015-ben WMA WebAward díjat nyert a cégünk számára az Élelmiszeripari Kiválósági Standard kategóriában.

Ezen a videón részletesebben látható, hogyan segített a WSI a Sunsweetnek javítani digitális marketing stratégiáit.

A nemzetközileg népszerű Sunsweet különféle szárított gyümölcsöket és gyümölcsleveket értékesít a világ 45 országában. Az Egyesült Államokban, Kaliforniában alapították, alig több mint 100 évvel ezelőtt. A WSI-vel fennálló partnerségük a Sunsweet Europe-pal és Ann Slein, értékesítési és marketing igazgatóval jött létre.

Milyen kihívásokkal néztünk szembe?

Mivel egy százéves vállalkozás már kiválóan működik, a kihívást nem az jelentette, hogy kidolgozzunk egy marketingstratégiát, hiszen a Sunsweetnek már volt egy sikeresen megalapozott tengerentúli jelenlétük. A fő kihívás az volt, hogy stratégiájukat bevezessük a következő évszázadba, a digitális világba.

Az ügyfeleink többségéhez hasonlóan a Sunsweetnek is igen sikeres offline jelenléte volt, de a digitális közegbe nem léptek még be. Stratégiájuk nagyobb részét a hagyományos marketing eszközök tették ki: rádióhirdetések, televíziós reklámok, valamint magazin- és újsághirdetések. Természetesen ez az offline megközelítés megnehezítette a Sunsweet számára a koherens és következetes marketingüzenet fenntartását Európában. Figyelembe véve a multikulturális és többnyelvű közönséget a különféle európai piacokon, küzdöttek azzal, hogy páneurópai élményt nyújtsanak márkájukkal.

A partnerség előnyei

Ann Slein, a Sunsweet értékesítési és marketing igazgatója szerint „az egyik legfontosabb dolog, amely a WSI-hoz vonzott minket, az a globális kapacitásuk volt.”

És valóban, a WSI olyan marketingszakemberek hatalmas hálózata, akik arra törekszenek, hogy digitális megoldásokat fedezzenek fel, elemezzenek, építsenek és valósítsanak meg, amelyek digitális marketing díjakat nyernek, mint például a 2015. évi WMA WebAward a Sunsweettel végzett munkáért. Büszkék vagyunk arra, hogy segítjük a vállalkozásoknak a marketingbe forgatott összeg kiaknázását.

Ha felkeltettük az érdeklődését a digitális marketing iránt, tanácsadásért, illetve további információkért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.