A jól megválasztott és profin használt digitális marketing eszközök segítik a márkaépítést, képesek növelni a márkaismertséget és szélesíteni a fogyasztói bázist. Mostani cikkünkben arra világítunk rá, hogy a vendéglátás szektor számára milyen előnyöket kínálhat az online marketing.

Javítsa a felhasználói élményt és szélesítse a fogyasztói bázisát

A digitális marketing stratégiák egy részét arra fejlesztették ki, hogy odavonzza a fogyasztót a weboldalra. Viszont annak a weboldalnak olyannak kell lennie, hogy a potenciális vásárló ne meneküljön el azonnal, hanem töltsön el ott sok időt és végül foglaljon asztalt, szobát, borkóstolót, vagy rendeljen a webshopból. Vagyis teljesítsen egy konverziót. A pozitív felhasználói élmény továbbá azt is eredményezheti, hogy nő a visszatérő látogatók száma, akikből később törzsvendégek lesznek. A vendéglátás szolgáltatásait érdemes igényesen feltüntetni a weblapon, viszont emellett még rengeteg mindentől függ a pozitív felhasználói élmény:

  • igényesen kialakított weboldal
  • könnyű navigáció: a felhasználó pár kattintással megtalálja, amit keres
  • reszponzivitás: a weboldal mobilon, táblagépen és asztali számítógépen is könnyen kezelhető
  • minőségi szöveges, képi és videós anyagok
  • blogcikkek: márkájához kötődő, rendszeresen megjelenő, könnyedebb tartalmak, amelyek remekül be tudják vonzani az internetezőket a weboldalára

A digitális jelenlét fejlesztéséhez, forgalomnöveléshez hatékonyan hozzájáruló eszközöket, tanácsokat vesszük sorra a következőkben.

E-mail marketing

Ha visszajelzéseket és elérhetőségeket gyűjt be vendégeitől, ne hagyja, hogy ezek a leadek elvesszenek! Használja a digitális marketingkampányában a begyűjtött elérhetőségeket például hírlevélküldésre. Sokan úgy vélik, hogy erre felesleges energiát pazarolni, hiszen nem a legújabb digitális marketing technika, viszont egy jól célzott, érdekes tartalmakkal ellátott, figyelemfelkeltő e-mail kampány rendkívül hatékonyan működhet.

Például ez az egyik legjobb mód arra, hogy értesítse a feliratkozóit a legújabb akcióiról, az aktuális kedvezményekről, a közelgő eseményekről, tehát mindenről, ami valóban aktuális és érdekelheti a fogyasztókat. Emellett kreativitást is igényel egy hírlevél összeállítása, hiszen figyelemfelkeltőnek kell lennie, hogy a potenciális fogyasztóból vásárló legyen.

Adjon érdekes és hasznos információkat a heti vagy havi rendszerességű hírlevelében, így elősegítheti a fogyasztók és a látogatók folyamatos áramlását.

Videós tartalom – esetleg egy saját csatorna

Nem légből kapott gondolat, hogy 2020-ra a videó lesz az internet uralkodó tartalma. A Word Stream online marketing ügynökség kutatásai kimutatták, hogy az internetezők közel fele napi egy órát tölt azzal, hogy videókat néz a közösségi oldalakon. Ez a számadat pedig egyre növekszik. Ez nem egyórás videókat jelent, hanem általában több 10-60 másodperces kis klippet, amelyeket nap közben elszórtan tekintenek meg a felhasználók. Az érdekesekre pedig akár többször vissza is térnek – sőt, meg is osztják azokat.

Ha a videó mellett dönt, akkor annak a milyenségét a témája határozza meg. Például ha szeretné bemutatni az étterme konyháját egy kulisszatitkok videóban, akkor elég lehet akár egy go pro, vagy egy magas minőségű felvétel készítésére képes mobil. Viszont egy termékvideó esetében már fontos a profi stáb, a jó beállítások, a megszólalók szövegeinek előkészítése, sőt, ilyenkor érdemes több vágatot készíteni: 10 másodperceset, 30 másodperceset, 2 percest. Különböző platformokra különböző hosszúságú és tartalmú videó kell.

Mesélje el a történetét mindenkinek

A videó arra is remek eszköz, hogy a vállalkozását és a terméket közelebb hozza a fogyasztóihoz. Mondja el a történetét, vezesse be a potenciális vásárlókat a kulisszák mögé, ismertesse meg velük a márkája hátterét és titkait. Mutassa be azokat az embereket, akik Önnel dolgoznak, szólaltassa meg őket, meséljenek ők is a márkáról.

Mivel ezekre a felhasználók nagy része kíváncsi a story telling egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Sokkal közelebb hozza a terméket és a vállalkozást a fogyasztóhoz, így nagyban ösztönzi a vásárlást is. Ezt persze nemcsak videós formában teheti meg, hanem szövegesen is, vagy a közösségi média oldalain kisebb részletekben, vagy rendszeres bejelentkezésekben.

Szélesítse ki a közösségi média jelenlétét

A közösségi média oldalak emellett remek platformot kínálnak arra, hogy a fogyasztók megosszák élményeiket egymással. És mi lehetne annál jobb ajánlás, ha egy vásárló meséli el a másiknak a pozitív élményeit?

Napjainkban már elengedhetetlen a márkaismertség szempontjából a közösségi média oldalak aktív és profi használata. Egy digitális marketing ügynökség pedig képes kihozni ezekből a maximumot: cross-promóciók, insta sztorik használata,  social media hirdetések kezelése, influencer marketing. A profi megjelenés a potenciális fogyasztóban megalapoz egy pozitív és maradandó képet, amely közrejátszik majd, amikor éttermet/kávézót/borászatot/stb. választ.

Összefoglalva, a digitális marketing a marketing egy szerves része minden szektorban. A vendéglátóipari vállalkozása is sokat profitálhat abból, ha profi a közösségi média megjelenése, a weboldala, használ videókat és rendszeresen küld informatív és aktuális hírlevelet. A fogyasztók nagy része is az interneten böngész, ha efféle szolgáltatásra van szüksége, így mindenképp kifizetődő a profi online jelenlét.

Ha felkeltettük az érdeklődését a digitális marketing iránt, tanácsadásért, illetve további információkkal kapcsolatban vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.