Aktuális-e ma az email marketing?

 

Összefoglalás: A célzott e-mail marketing még mindig releváns és hatékony módja annak, hogy sikeresen lépjen kapcsolatba közönségével a vásárlói út minden szakaszában.

 

Elmúlt az e-mail marketing varázsa?

A Digital Equipment Corp. egyik alkalmazottja, Gary Thuerk küldte az első e-mail marketing üzenetet 1978-ban. A cég számítógépeit népszerűsítő e-mailt 400 címzettnek küldte el, és 13 millió dolláros forgalmat ért el vele – ma körülbelül 78,8 millió dollárt.

A jól megtervezett, célzott és tartalmas e-mailek még ma is az egyik leghatékonyabb marketingmódszer a közönséggel való kapcsolattartásra a vásárlói út minden szakaszában.

 

Az e-mail marketing előnyei

Ha ápolni szeretnénk a vásárlói kapcsolatokat és növelni a nyereséget, egy árnyalt email marketing kampány ezeket az igényeket mind ki tudja elégíteni, ugyanis az email marketing:

  • Sok emberhez elér. 2019 novemberében a statisztikák szerint az Egyesült Államokban az internetezők 90,1%-a használ e-mailt. Mind a B2B, mind a B2C vállalkozások a tartalommarketing népszerűsítésének egyik legmegbízhatóbb módszereként tekintenek az e-mailre.
  • Költséghatékony. Nemcsak minimális ráfordítás, hanem minden elköltött 1 dollárból 38 dollár ROI keletkezik.
  • Mobilbarát. Az e-mailek mintegy kétharmadát mobilon olvassák. A mobilra optimalizált kialakítással a megfelelő ügyfelekhez érhet el a megfelelő időben.
  • Automatizálható. Az e-mail-automatizálás használata biztosítja, hogy minden címzett a megfelelő időben kapja meg a megfelelő e-mailt, attól függően, hogy a customer journey melyik szakaszában van.
  • Személyre szabható. Az e-mail marketing szoftverek segítségével könnyen küldhet különböző üzeneteket a közönség minden egyes szegmensének.

 

Email marketing stratégia vállalkozása számára

Fontos, hogy a vonatkozó spamellenes és adatvédelmi előírásoknak megfeleljünk, vagyis a GDPR rendelkezéseinek.

Növeljük e-mail listánkat egy olyan feliratkozási űrlap segítségével, amely megköveteli a feliratkozóktól, hogy jelentkezzenek be.

Szegmentáljuk e-mail listánkat csoportokba rendezve (kor, nem, preferenciák, földrajzi elhelyezkedés), hogy az üzenetek személyre szabottak legyenek.

Szabjuk személyre e-mailjeinket, hogy olyan tartalmat nyújtsunk, amely hiper-releváns az ügyfeleink számára, és 26%-kal növeljük a megnyitás esélyét. Próbáljunk ki olyan dolgokat, mint például a nevük feltüntetése a tárgysorban, és az e-mailek küldése a feliratkozók időzónája alapján.

Készítsünk dinamikus tartalmat, amely fenntartja a kíváncsiságot! Használjunk figyelemfelkeltő tárgysort, amely arra ösztönzi az embereket őket, hogy megnyissák a levelet. Ellenőrizzük kétszer az e-mail minden részletét, hogy biztosan hibátlan legyen, mielőtt megnyomjuk a küldés gombot.

Teszteljünk és mérjünk. Az analitika segítségével mérhetjük az e-mail marketing tevékenységek sikerét a megnyitási arány, az elkötelezettség és/vagy a leadgenerálás alapján. Használjuk fel ezeket az adatokat a jövőbeli kampányok és az ügyfelek elköteleződésének javítására.

Az A/B teszteléssel viszont egyetlen e-mail különböző verzióit hasonlíthatjuk össze, hogy mérje a kisebb változtatások hatását.

 

Még mindig működik az email marketing?

Bizonyíték arra, hogy az e-mail még korántsem halott: “A mobil üzenetküldők és a chat-alkalmazások növekedése és térhódítása ellenére az e-mail a mindennapi online élet szerves része. 2020-ban a globális e-mail felhasználók száma 4 milliárd volt, és 2025-re 4,6 milliárdra fog nőni”.

 

Hogyan végezzen sikeres e-mail marketinget 2021-ben?

Van elképzelése a sikeres email marketingről. Mi segíthetünk megvalósítani. Lépjen kapcsolatba a WSI tanácsadójával egy olyan email marketing stratégiáért, amely 2021-ben és azon túl is eredményes és releváns lesz.