A videómarketing és a videó használata a tartalomkommunikációban elengedhetetlen, ha versenyben szeretnénk maradni a piacon. Használata képes profitot, kapcsolatokat és elköteleződést teremteni. A jelenlegi korlátozások még inkább megkövetelik a videót, mint a legszemélyesebb online kommunikációs megoldást.

A nemrég véget ért Ahead of the Curve webinárium sorozatunk egyik témája is a videó használata volt. Ryan Kelly és Cynthia Barillas a WSI kaliforniai Smart Marketing csapatából osztották meg tapasztalataikat, köztük hat hatékony megoldást videós kommunikációra.

1. A videóhívás kiaknázása

A következő alkalommal, amikor videókonferencián vesz részt, kapcsolja be a kameráját. Így virtuális találkozó emberközelibbé válik, a gesztusainkkal és mimikánkkal is tudunk hatni partnerünkre, egyúttal az ő reakcióit is leolvashatjuk.

2. Ügyfélkommunikáció javítása videóval

A hatékony ügyfélszolgálat nem azt jelenti, hogy azonnal meg tudja oldani a felmerülő problémákat, hanem hogy képes kapcsolatot tartani az ügyfeleivel és vásárlóival a legtöbb helyzetben. Még a váratlan válsághelyzetekben is. Ha videót is ágyaz az ügyfeleknek szánt mailekbe, vagy posztol a közösségi felületekre sokkal személyesebbé teszi a kommunikációját és egy másik szintre emeli az ügyfélkapcsolatait.

3. A közösségi médiában már elengedhetetlen a videó

A közösségi média az egyik legegyszerűbb módszer arra, hogy beépítse a videót a tartalomkommunikációjába. Mind a hírfolyamban, mind sztoriban egyre népszerűbb. Fedezze fel az élőzés funkciót, hogy azonnal meg tudja osztani követőivel a fontos mondanivalóját. A közösségi média nagyszerű módja annak, hogy megosszák az új és a korábban létrehozott videós tartalmakat.

4. A weboldalon is szerepeltessen videó

A videó hozzáadása a webhelyhez a leggyorsabb módja annak, hogy weboldala vonzóbbá váljon. Az internetezők sokkal nagyobb valószínűséggel fogyasztanak mozgókép formában, mint blogcikkben. A videók szintén valószínűleg hosszabb ideig tartják a látogatóit az Ön webhelyén, sőt sokkal közvetlenebbé tehetik a brandjét. A webhelyén már most vannak olyan tartalmak, amelyeket mozgóképes formában is közölhet: blogbejegyzések, GYIK-szekció, vagy ügyfél-esettanulmányok.

5. Az egyik legjobb eszköz a tudás megosztására

A videó nagyszerű módja annak, hogy megmutassa a piacon szerzett tapasztalatát és bebizonyítsa, hogy az ügyfél jól dönt, ha az Ön brandjét választja. Alakítson ki egy Youtube-csatornát és építse fel saját videós kommunikációját ezen keresztük. Digitálisan, egyben személyesen építhet kapcsolatokat meglévő és leendő ügyfeleivel úgy, hogy rendszeresn megosztja velük tippjeit, trükkjeit és tanácsokat ad üzleti problémáik kezelésére.

6. Cégen belüli kommunikáció javítása

A korlátozások hatályba lépését követően legtöbben home office-ba kényszerültek, ami megnehezítette a vállalaton belüli munkafolyamatokat. Még úgy is, hogy digitális megoldások sokaságát tudtuk használni. Így a tulajdonosoknak és a csapatvezetőknek a lehető legtöbbet meg kell tenniük a vállalati kultúra és az alkalmazottak elkötelezettségének fenntartása érdekében. Sokat segíthet ilyenkor is a videó, hogy személyesebben tudjunk kapcsolatot tartani kollégáinkkal.

Mikor bekövetkezett a pandémia okozta krízis, tudtuk, hogy felelősségünk megosztani digitális marketing tapasztalatainkat és segíteni a vállalkozásokat a világ minden tájáról. Ennek része volt az Ahead of the Curve webinárium sorozat, amelynek a videómarketingről szóló előadását ide kattintva nézheti vissza.