A WSI blogján minden évben készül előrejelzés a következő esztendőben várható trendekkel kihívásokkal kapcsolatban. 2020-ban kevesebb dolog alakult az előzetes tervek szerint, mint eddig bármikor, ennek ellenére terveznünk még ebben az időszakban is szükséges, sőt, talán fontosabb, mint valaha.

Íme a 2021-re összegyűjtött listánk!

#1 Az e-kereskedelmi értékesítés tovább növekszik majd

Kicsit talán magától értetődő ez a jóslat, mert ez a trend 2020-ban végig jellemző volt, és biztosan folytatódik is majd. De nem mindenki gondolja, hogy ez annyira nyilvánvaló, és ez magában foglal néhány vállalkozást, akik inkább a “bezárások” és a “korlátozások” miatt sajnálkoznak, mintsem, hogy a változó időkkel és piaci viszonyokkal összhangban változtassanak vállalkozásukon.

Míg a világjárvány arra késztette a vállalatokat, hogy fejlesszék az e-kereskedelmi stratégiájukat és bővítsék digitális jelenlétüket, a fogyasztók gyorsan rájöttek, hogy milyen egyszerű és kényelmes az online vásárlás.

#2: Ezután is szeretnénk otthonról dolgozni majd többségben

Ez megint egy józan ész diktálta jóslat. A munkaerő nagy része, amely zökkenőmentesen otthonról tudott dolgozni, 2020-ban ezt választotta. A világjárvány utáni világban az irodák továbbra is létezni fognak,

de a minden gond nélkül otthonra költözött munkaerő számára a munka sokkal kevésbé lesz iroda- centrikus feladat, mint korábban volt.

Hetente egyszer be kell majd mennünk az irodába egy csapatértekezletre? Biztosan. Ám elmúltak azok a napok, amikor ingáztunk az irodába és vissza, a napunk egy jókora részét azzal töltve, hogy A pontból B pontba utaztunk, amikor mindent el tudunk végezni a B pontban is. És ez több szempontból rendkívül pozitív dolog.

 

#3: Kommunikációban javulni fogunk, és jobbak leszünk benne, mint valaha

Amit ezalatt érthetünk, az nem más, mint a 2. jóslat eredménye; a munkatársak és a csapatok jobban fognak tudni kommunikálni egymással. Ez már 2020-ban elkezdődött, de folytatódik az új évben is. A távolról való munkavégzés pozitív tényezői közé sorolhatóak a

rövidebb és hatékonyabb megbeszélések, rövidebb és lényegre törőbb kommunikáció,

ami lehetővé tette mindenki számára, hogy hatékonyabban gazdálkodjon az idejével.

Ugyanígy a vállalkozásoknak is meg kell újítaniuk rendszereiket és ügyfélkommunikációs csatornáikat, ha még nem tették meg. Az ügyfelek megtartása nagyon fontos ezekben a nehéz időkben, mivel mindannyian tudjuk, hogy egyszerűbb az ügyfelet megtartani, mint újat találni.

 

# 4: A virtuális események fejlődni fognak

Kényszerűségből sok, már előre tervezett 2020-as esemény az online térbe került. Néhányan kevésbé indultak gördülékenyen, de mindannyian átestünk rajta, mert nem volt más választásunk.

2021-ben az eseményeket eleve virtuálisan tervezik, és ezáltal sokkal magasabb minőségben kerülhetnek megrendezésre

Továbbá a virtuális események javulni fognak, mert több eszköz és szolgáltatás indul, amelyek megkönnyítik a nagy online konferenciák és összejövetelek megrendezését. Ami általánosabb ötödik jóslatunkhoz vezet …

 

#5: Új digitális eszközök és szolgáltatások létrejöttére lehet számítani

Az innovációt nehéz idők szülik. A 2020-as járvány ennek élő bizonyítéka, mivel a világ a történelem leggyorsabb oltóanyag-fejlesztésének és terjesztésének közepén áll. Ugyanígy valóban hisszük, hogy az elkövetkező években, 2021-től kezdődően, óriási innovációt fogunk tapasztalni szinte az összes jelentős iparágban. Lesznek olyan eszközök, szoftverek és eszközök – amelyeket még nem is találtak fel – megváltoztatják majd az életünket.

Ez egy általános jóslat, de az fontos, hogy nyitottak és rugalmasak maradjunk az újdonságokhoz való alkalmazkodás miatt. Ha valami új dolog merül fel, akkor a legkorábbi alkalmazkodók és használók gyakran a legnagyobb nyertesek.

Tartsa ezt szem előtt, és fordítson különös figyelmet az új dolgokra vagy ötletekre, amikor felbukkannak – soha nem lehet tudni, hová vezetnek, vagy milyen sikereket hozhatnak.

 

Mindannyian a WSI-nél várjuk, hogy mit hoz az új év, mivel remélhetőleg fényesebb lesz, mint 2020. Ha szeretne a lehető legalaposabban felkészülni az 2021-re digitális marketing stratégiájában, vegye fel velünk a kapcsolatot.