Összefoglaló: A konverziós arány optimalizálása több látogatót győz meg arról, hogy vásárlóvá váljon. A digitális marketing stratégiával együtt az optimalizálás arra összpontosít, hogy a lehető legegyszerűbbé és legkönnyebbé tegye a potenciális ügyfelek számára, hogy vevővé váljanak.

Napjainkban az online jelenlét fontosabb, mint bármikor, különösen a vállalkozások számára. A célközönséggel való kapcsolattartás, legyen szó ügyfelekről, rajongótáborokról vagy követőkről, létfontosságú a folyamatos és hosszútávú kapcsolatok kialakításához. 

Természetesen az online kapcsolattartás mindig nehezebb, mint a személyes kommunikáció. 

A hitelesség és a kapcsolatok megteremtése érdekében a konverzió és a digitális marketing kulcsfontosságú szerepet tölt be a sikeres online jelenlétben. Webhelyének és funkcióinak optimalizálása segít elérni az ügyfelek elégedettségét és hűségét.

 

Mi az a konverzió?

A konverzió lényege, hogy egy alkalmi látogatót vevővé (vagy legalábbis elkötelezett felhasználóvá) alakítson át. Amikor valaki csak az érdeklődés kedvéért böngész egy webhelyet, nem áll szándékában elkötelezni magát, amellett amit a webhely kínál. Ha mégis meggondolják magukat, azt nevezzük konverziónak. 

Hasonlóképpen, a konverziós arány a vevőkké változott látogatók számított arányát jelenti. Ha például 100 ember 24 órán belül megtekinti egy webhely termékoldalát, de közülük csak 2 vásárol terméket, akkor a céloldal konverziós aránya 2% lesz. 

Látogatókból vásárlók

Amikor a weboldal látogatóit vásárlóvá szeretné változtatni, elengedhetetlenül fontos, hogy megkönnyítse azt számukra. A könnyű konverzió az egyszerű és megbízható weboldalak eredménye, melyek világos célokkal és hozzáféréssel rendelkeznek. 

Például egy e-kereskedelmi webshop mely könnyű kezelőfelülettel rendelkezik így egyszerű rajta kiigazodni több konverziót generál, mint egy zavaros webshop. 

Sok vásárló szeret először böngészni és csak később dönteni, de természetesen nem minden látogató fog vásárolni. De azok, akik vásárlási szándékkal érkeznek a weboldalra sokkal valószínűbben fognak venni valamit, ha a webhely könnyen elérhető és segítőkész. 

A látogatók visszariadnak azoktól a webhelyektől, amelyek túl sok információval bombázzák őket, túl lassúak és általában nehezen használhatóak. Különösen egy olyan digitális világban, ahol minden nagyon gyorsan változik, az érdeklődés könnyen elillanhat. 

A konverziós arány optimalizálása több látogatót győz meg arról, hogy vásárlóvá váljon. A digitális marketing stratégiával együtt az optimalizálás arra összpontosít, hogy a lehető legegyszerűbbé és legkönyebbé tegye a potenciális ügyfelek számára, hogy vevő váljanak. 

 

Mi az a konverziós arány optimalizálás?

A konverziós arány optimalizálása (CRO) az a gyakorlat, amely növeli azoknak a felhasználóknak az arányát, akik végrehajtják a kívánt műveletet a webhelyen (pl.: linkre kattintás, feliratkozás, űrlapok kitöltése, kosárhoz adás).

A CRO magába foglalja a webhelyek azon összetevőinek javítását, amelyek a látogatók átalakítására irányulnak. Minden összetevőt tesztelnek, elemzik az adatokat, majd a kívánt fejlesztések elérése érdekében változtatásokat hajtanak végre. 

Miért jó a fejlesztés?

Idővel a konverziós arányok valószínűleg csökkeni fognak. Már a webhely elindításánál is elengedhetetlen, hogy figyelemmel kísérje a konverziókat. A weboldal hatékonysága fokozatosan csökken, ezért a frissítéseki elengedhetetlenül fontosak. A fejlesztések növelik a forgalmat és megkönnyítik a konverziókat. 

A versenytársak megjelenése arra késztet néhány vállalkozót, hogy ellenőrizzék a weboldalakat. Fontos észrevenni, hogy sokkal több vállalat fordul a digitális marketing és az online lehetőségek felé. A konverziók maximalizálása érdekében végzett fejlesztések növelik annak esélyét, hogy versenyképesek és relevánsak maradjanak, miközben bővít vállalkozását.

Ha küzd a konverziós arány optimalizálásával, és szeretne egy szakértő csapatot felbérelni, hogy segítsen, lépjen velünk kapcsolatba minél hamarabb, szívesen beszélgetünk a CRO-ról!