Az akadályok azonosítása

Ha a konverziós arány nem ott van, ahol szeretné, akkor azonosítani kell a beállított konverziós akadályokat, amelyek gátolhatják a konverziót. Ezek gyakran nem célzottan kialakított akadályok, hanem inkább tervezési hibák vagy figyelmen kívül hagyott problémák, amelyek visszatarthatják a látogatókat attól, hogy az Ön webhelyén maradjanak.

Egy példa a konverziós akadályra lehet olyan egyszerű, mint a keresőoptimalizálás (SEO) hiánya. Egy SEO nélküli webhelyet nehezebb megtalálni, mivel a keresőmotorok, mint például a Google, nem sorolják be a magasabb SEO-val rendelkező webhelyek közé. Ha az ügyfélkör nem találja meg a webhelyet, akkor biztosan nem fognak konvertálni.

Az elköteleződés hiánya

Az akadályok azt is megmagyarázhatják, hogy valaki miért vonakodik aktív lenni egy weboldalon és konverziót szolgáltatni. Amikor valaki rászoruló megnéz egy szolgáltatót, de nem kötelezi el magát, általában valami a prezentációval kapcsolatos dolog az oka a nem elköteleződésnek. Az ok lehet olyan egyszerű, mint egy nem egyértelmű termékleírás, ami a bizalom hiányát eredményezi.

A konverziós akadályok azonosítása és megszüntetése növeli webhelye megbízhatóságát, és megkönnyíti a látogató számára, hogy elkötelezze magát a konverzió mellett. Ideális esetben a CRO kiküszöböli az elköteleződés hiányának minden okát, és biztosítja a látogatókat a hasznos élményről.

Visszatartó erők azonosítása

A weboldal azon aspektusai, amelyek a látogatókat megfogják és visszatartják őket, minden üzleti tervben alapvető fontosságúak. Ezeknek a szempontoknak az ismerete szerves részét képezi a CRO és a marketing optimalizálás javításának.

Bár fontos megérteni az elrettentő tényezőket és akadályokat, amelyeket a látogató esetleg tapasztalhat, a visszatartó erő ugyanilyen fontos. Annak megértése, hogy az emberek mit szeretnek a webhelyén, és mit értékelnek az élményben, mind olyan dolgok, amelyeket meg kell tartani és ápolni kell.

Ha megpróbálja javítani a vásárlói élményt, meg kell értenie a weboldalának előnyeit és hátrányait egyaránt, hogy ne a nulláról kelljen kezdenie. Használja azokat a szempontokat, amelyek korábban beváltak, de használja őket még inkább, hogy az új dizájn vagy termék egyszerűségének és ismertségének érzetét keltse.

Javítási stratégiák

A weboldalának maximális hatékonyságú racionalizálása növeli a konverzió valószínűségét. Ha például egy webáruházért felel, ha úgy alakítja ki weboldalát, hogy a látogatók számára megkönnyítse a termék megvásárlását, növeli a magasabb konverziós arány esélyét.

A weboldal egyszerű átnevezése is magasabb konverziós számokat eredményezhet. A weboldal új, hatékonyabb dizájnja csodákra képes, és lehet olyan egyszerű, mint egy banner áthelyezése vagy a háttérkép megváltoztatása. Néha azonban bonyolultabb módszerekre van szükség.

Ismerje a fogyasztóját

Ha ismeri a célközönségét és azt, hogy mit várnak el egy weboldaltól, akkor jobban meg tudja közelíteni a weboldalak tervezését. Úgy alakíthatja a webhelyet, hogy a látogatók számára könnyebbé tegye a navigációt. Ha webáruházat üzemeltet, megkönnyítheti a fogyasztó számára az eladások, a legnépszerűbb termékei és a pénztár megtalálását.

A betöltési sebesség javítása

Az, hogy milyen gyorsan töltődik be a webhelye, csodákat tehet a vásárlói hűséggel. Ha a webhelye lassan töltődik be, akkor egy gyorsabb webhelyért el fognak menni mellette. Ha egy első alkalommal látogat el az Ön webhelyére, és az nem töltődik be, kicsi az esélye, hogy másodszor is megpróbálja az Ön webhelyét, amikor annyi gyorsabban betöltő webhely áll rendelkezésre.

A landing oldalakra való összpontosítás bevezetése

Egy céloldalnak vagy céloldalnak specifikusnak és egyértelműnek kell lennie ahhoz, hogy a fogyasztót konvertálja. A céloldalak lomtalanítása és a használt oldalak számának növelése lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy kényelmes sebességgel szívják magukba az információkat. Ez az áramvonalasító hatás könnyebbé és egyszerűbbé teszi a látogatást, növelve a konverzió esélyét.

Hosszabb landing oldalak

A Google a hosszabb landing oldalakat fontosabbnak értékeli, mint a rövidebbeket. Ha hosszabb landing oldallal rendelkezik, megnő az esélye annak, hogy a Google azt választja ki egy lekérdezés megválaszolásához más webhelyekkel szemben.

Egy hosszabb landing oldalon a zsúfolt oldal ellensúlyozására a call-to-action gombok és linkek használata segíthet meghosszabbítani az oldalt, miközben más gombok vagy szószátyár tartalom csökken.

Lead Flows

A látogatók többsége bármely weboldalon böngészik, majd nyomtalanul távozik. A lead flow-k olyan technikák, amelyekkel a látogatót azonnal le lehet kötni, és a könnyű konverzió felé vezető útra lehet terelni.

A felugró űrlapok gyakran jól működnek, mert sok gyors, egyszerű kérdést tehetnek fel, amelyek információt szolgáltatnak az analitika számára. Ezek az űrlapok a legegyszerűbb módja a konverziónak, mert a látogatónak nem kell sok mindenre vagy semmire elköteleznie magát, miközben még mindig hozzáfér a weboldalhoz.

Átlagos konverziós arányok

Az átlagos konverziós arányok körülbelül 2 és 5% között mozognak. A területétől és a marketing optimalizálástól függően azonban az alacsony százalékos arányt nagymértékben növelheti. A rendkívül sikeres marketing esetében az átlagos konverziós arányok általában 14 százalék körül alakulnak.

Mi a különbség?

A konverziós arányt befolyásolhatja az, hogy milyen webhelyet szándékozik marketingelni. Az e-kereskedelmi oldalakon hagyományosan a legalacsonyabb, 2-4 százalék körüli arányok jellemzőek. A skála másik oldalán a pénzügyi oldalak akár 24 százalékos konverziót is elérhetnek.

A magas konverziós arányok nem mindig jelentenek magas nyereséget, és fordítva. A konverzió azonban továbbra is fontos eszköz, mivel a nézők részvételét és a weboldal hatékonyságát jelzi.

Ha küzd a konverziós arány optimalizálásával, és szeretne egy szakértő csapatot felbérelni, hogy segítsen, lépjen velünk kapcsolatba minél hamarabb, szívesen beszélgetünk a CRO-ról!