A fejlesztési lehetőségek ellenőrzése

A webhely karbantartásának fontos része az ellenőrző tesztek futtatása a hibák kiküszöbölése érdekében. A rutin tesztek segítenek a webhely helyes működésében és a konverzió optimalizálásában. 

A/B tesztelés

Az a/b teszt magába foglalja két közel azonos landing oldal létrehozását, annak meghatározására, hogy mely elemeket kell javítani. Az első oldal az eredetihez képest változatlan marad. A második oldal egyetlen szempontot változtat meg. 

Ha az egyik oldal jobban teljesít mint a másik, akkor a konverzió száma eltérő lesz. Ha a konverzió nem változik, az a/b tesztet egy másik elemmel kell folytatni. 

Többváltozós tesztelés

A többváltozós tesztek a nagyobb forgalmú és egységes találatokat tartalmazó webhelyeken működnek a legjobban. Ezeknek a teszteknek a folyamata abból áll, hogy több különböző változót használ az összes egyidejű teszteléshez. Ha a változók egy adott kombinációja jobban működik a konverzióhoz, a webhely-kiigazítás ezt a mintát fogja követni.

 

A fejlesztési lehetőségek eszközei

Olyan eszközöket alkalmazhat, amelyek jobban bemutatják  a webhely forgalmát és, hogy hogyan használják a látogatók. A tesztekkel ellentétben ezek az eszközök egy tisztább képet adnak a webhely forgalmáról, ami néha hasznosabbnak bizonyul, mint néhány változó megváltoztatása. 

Általános elemzési eszközök

Az általános elemzés megmutatja, hogy webhelyét naponta hányan látogatják meg.  Ezek a számok kimutatják, hogy webhelye mennyire népszerű, így nem kell kifejezetten a konverziós arányokra támaszkodnia ahhoz, hogy megértse, hogyan teljesít.

A hőtérkép

A hőtérkép megmutatja, hogy webhelyének vagy landing oldalának, mely részeit használják a látogatók a legtöbbet. Lényegében elemzi az oldal összes mozgását, a görgetéstől a kattintásig, így Ön is láthatja, hogy a látogatók általában mit csinálnak a webhely böngészése közben.

A tölcsér

A tölcsér eszközök segítenek meghatározni, hogy a látogatók melyik ponton hagyják el a webhelyet. Ha például e-kereskedelmi áruházat üzemeltet, sok látogató eltűnik mielőtt megvásárolná a terméket.

A tölcsér eszközzel megvizsgáthatja, hogy ez pontosan hol történik. Láthatja, hogy a látogatók a főoldal megnyitása után elhagyják az oldalt anélkül, hogy átnézték volna a honlapot teljesen vagy azután, hogy már terméket helyeztek a kosarukba. 

Ha tudja, hogy a látogatók, melyik ponton hagyják el a weboldalt, azt is láthatja, hogy hol van a hiba. 

Űrlapelemző eszközök

Ha  a webhelyen van feliratkozási űrlapja, az űrlapelemezés segít nyomon követni a felhasználók által hagyott információkat. Elemzéssel egyszerűbb megmondani, hogy ki használja az űrlapokat, milyen céllal és az általános böngészési szokásait. 

Ügyfélelégedettségi eszközök (CSAT)

Az ügyfelek elégedettségének mérése a potenciális ügyfelekkel való kapcsolattartást támogatja. Ha elégedettek az Ön által nyújtott szolgáltatásokkal, de a weboldallal nem, akkor a visszajelzések alapján módosíthatja.

Az egytől tízig terjedő skála könnyű kommunikációt és általános ügyfél érzetet biztosít. A részletesebb visszajelzési üzenetek is előnyösek lehetnek. Ha olyan probléma merül fel, amelyet figyelmen kívül hagyott, látogatói azonnal elmondhatják.

Konverziókövető eszközök

Talán a legfontosabb tényező amikor a konverziót szeretné figyelemmel kísérni, hogy a konverziókövető eszközök meghatározzák, hogy hány látogató vált ténylegesen vevővé a webhelyen. A látogatók száma és a konverziók száma határozza meg a konverziós arányokat, és megmutatja, hogy webhelye mennyire hatékony.

 

Ha küzd a konverziós arány optimalizálásával, és szeretne egy szakértő csapatot felbérelni, hogy segítsen, lépjen velünk kapcsolatba minél hamarabb, szívesen beszélgetünk a CRO-ról!