Napjaink technológiája lehetővé teszi, hogy jobban megismerjük a fogyasztóinkat, kapcsolatot alakítsunk ki velük és célzottabban ösztönözzük a fogyasztást. Megéri tehát foglalkozni az online marketing elemeivel minden vállalkozási szektorban. Mostani cikkünkben azt vesszük szemügyre, hogyan támogathatja az egészségügyi szektort a digitális marketing.

Versenytárselemzés

Ez a legelső lépés, ez szükséges a hatékony kommunikációs stratégia kialakításához. Alapjában véve sem egy egyszerű és gyors feladat, főleg nem a mai, folyamatosan változó digitális környezetben. Szinte minden héten jön egy új bővítmény, egy friss fejlesztés a hirdető rendszerbe, egy eddig nem ismert technológia vagy közösségi oldal. Ezzel lépést tartani nem olyan könnyű. A versenytárselemzést így nem elég egyszer elkészíteni, hanem folyamatosan frissíteni kell, emellett idomulni az aktuális online trendekhez, frissíteni a tartalomstratégiát, a kampánytervet, a megjelenést. Soknak hangzik és az is.

Ilyen esetben érdemes felkérni egy marketingügynökséget, akik segítségével a versenytárselemzés mellett az alábbi pontokat – sőt, az itt nem említett, további digitális marketing lehetőségeket – is professzionális szinten végzi el Ön helyett. Egy ügynökség napi munkájának a része, hogy kövesse a trendeket, kiismerje a SEO újabb kritériumait, a keresőrendszerek használatát és a közösségi oldalak minőségi kezelésében is otthonosan mozog. Segít, hogy az egészségügyi termékét és szolgáltatását online is megbízhatónak, minőséginek és hasznosnak találják a fogyasztók.

Keresésoptimalizálás (SEO) mesterfokon

Ma már a legtöbben az internetes keresőkhöz fordulnak, hogy szolgáltatást találjanak és válasszanak maguknak. Fontos, hogy a kereső által kiadott találati listán hányadik helyen szerepel a weboldala, hiszen ezzel nő a kattintók száma. Ugyanis nem sokan tekernek a lista aljára és még kevesebb azoknak a száma, akik a hátrébb sorolt tartalmakért a további oldalakra kattintanak.

Hogy weboldala az első találati oldalon szerepeljen a keresőkben egyrészt hibátlanul optimalizált weboldalra van szüksége, másrészt pedig jól célzott és kulcsszavazott, profin összeállított szöveges hirdetésekre. Ezek kattintásokat hoznak a weblapjára, amelyek vásárlást, hírlevél-feliratkozást, érdeklődést eredményeznek. Az átkattintók megismerik a márkáját, a termékeit és esély van rá, hogy ezt választják, ha szükségük van egészségügyi szolgáltatásra, sőt ajánlják másoknak is.

Igényesen kialakított, felhasználóbarát weboldal

Az első lépést már kipipálhatja, ha sokan kattintanak a weboldalára. Vagy mégsem? Fontos a visszafordulási arány is, hiszen minél magasabb ez a szám, annál inkább szükséges a weblap optimalizálása. Azt szeretné elérni ugyanis, hogy ne csak átkattintsanak, hanem ott maradjanak, körbenézzenek, és végül az ön terméket válasszák.

Egy egészségügyi vállalkozás weboldalának esetében rendkívül fontos a profi megjelenés, hiszen ez alapján ítéli meg a fogyasztó a szolgáltatást is. Ha Ő azt látja, hogy ez egy letisztult, professzionális, hasznos weblap, akkor a termékeket és a szolgáltatást is ilyennek fogja gondolni. Anélkül, hogy kipróbálta volna.

Profi social media menedzsment

Szintúgy az igényesség és a SEO tevékenység miatt fontos, hogy egy professzionális, előre megtervezett és kreatív közösségi média megjelenése legyen a vállalkozásának. Az ötletes és informatív kampányok pedig azért lényegesek, mert ezekkel lehet leginkább elkötelezett követői és vásárlói bázist építeni.

A United Healthcare például remekül bánik a hashtagkampányaival, amit a több mint 185 ezer feliratkozó is jól szimbolizál. Arra biztatják a követőiket, hogy legyenek tudatosabbak, figyeljenek a szervezetük jelzéseire, sajátítsanak el újabb egészséget támogató szokásokat (pl.: rendszeres testmozgás). A hashtagkampányaik virálisan terjednek, maguk a felhasználók is osztják a tartalmakat, beszámolnak saját élményeikről és egymást biztatva vágnak bele az újabb kihívásokba. Egy olyan közösséget alakított ki tehát a United Healthcare, amely elkötelezett az egészséges életmód és a márka felé is.

A közösségi média oldalakban még az a nagyszerű, hogy ott a fogyasztók egymással is össze tudnak kapcsolódni és ajánlani tudják a szolgáltatását, a termékeit. Egy felmérés szerint az internetezők több mint 90%-a online információk és fogyasztói visszajelzések alapján dönti el, hogy melyik egészségügyi szolgáltatást válassza. Hiba lenne kiaknázatlanul hagyni ennek a marketing lehetőségeit.

Blogolás mint elkötelezett követői bázis építése

A rendszeresen létrehozott, hosszabb lélegzetvételű, könnyedebb, de informatív tartalmakkal kattintásokat generálhat, sőt, társalgást indíthat el a fogyasztók között. Az ilyen blogbejegyzésekkel azt mutathatja meg, hogy a téma szakértője, amely az egészségügyi szektorban bizalomkeltő. Emellett a könnyedebb tartalomba csomagolt információt sokkal szívesebben fogyasztják a felhasználók, mint a száraz, tanulmányszerű anyagokat. Ez így több megosztást is eredményez, többen ismerik majd meg a márkáját és a termékeit.

Felkeltettük az érdeklődését a digitális marketing iránt? Tanácsadásért, illetve további információkért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.