A digitális marketing befektetés, nem kiadás

 

Összefoglalás: A digitális marketing nem költség, hanem egy befektetés a vállalkozás jelenlegi és jövőbeli növekedésébe. Cikkünkben sorra vesszük, milyen előnyökkel jár az alkalmazása.

 

A marketing (beleértve a digitális marketinget is) az emberek meggyőzésére irányul egy termék vagy szolgáltatás megvásárlására. Gyakran előfordul, hogy a vállalkozásoknak meg kell győzniük az ügyfeleket, hogy az ő terméküket vagy szolgáltatásukat vegyék meg egy másik cég hasonló terméke vagy szolgáltatása helyett.

Magától értetődik, hogy a marketing egyre nehezebb és nehezebb. Nemcsak a verseny éles, hanem a technológia és a digitális világ is folyamatosan változik. A marketingstratégia kőbe vésése olyan, mintha egy mozgó célpontot próbálnánk eltalálni.

Az ügynökségek és marketingesek számára az értékesítés legnehezebb része a pénzről való beszélgetés. A legtöbb családi üzlet és kisvállalkozás nem különít el a marketingre költségkeretet, így nem sok pénz áll rendelkezésre.

A helyzet azonban a következő: minden vállalkozásnak szüksége van marketingre. Legyen szó termékről, szolgáltatásról vagy ötletről, támogatásra és bátorításra van szüksége ahhoz, hogy utat törjön magának a világban.

 

A jó digitális marketing nem kerül pénzbe, hanem pénzt termel

Ha arra kérném, hogy adjon nekem ma 500 dollárt, és garantálnám, hogy 30 napon belül 1000 dollárt adok vissza, odaadná a pénzt? Ez nem trükk, és nem tudom ellopni a pénzét. Ez egy 30 napos tiszta üzlet az 500 dollár 100%-os megtérüléséért.

Az egyetlen ok, amiért nem fogadhatja el, ha nem tud összeszedni 500 dollárt. Ez tehát egy olyan szituáció, amiben nem lehet veszíteni.

 

Marketingbefektetés

A digitális marketing esetében ugyanez a helyzet. Ha a megfelelő ügynökséggel szerződik, a marketing hosszú távon nem kerül pénzbe – pénzt fog hozni. A fenti példához hasonlóan a kezdeti szakaszban meg kell válnia a pénzétől, de a befektetés valószínűleg nagymértékben megtérül.

Ha ez ennyire nyilvánvaló, miért nem könnyű a marketing? Ismét a pozicionáláshoz és az észleléshez jutottunk vissza. Egyes marketingügynökségek túl sok “megtérülést” ígérnek. Amikor nem teljesítik az ígért határidőn belül, a kapcsolat megromlik.

Néhány ügynökség azonban semmit sem ígér, mert fél, hogy nem teljesíti a vállalásokat. Ez megnehezíti a marketinges szolgáltatások eladását, mivel a vevő számára nincs látható haszon.

Ez kibékíthetetlen különbségnek tűnhet, de valójában van egy egyszerű megoldás erre a problémára…

 

A digitális marketingnek nem kell drágának lennie

Nemrég írtunk egy bejegyzést arról, hogy a közösségi média hirdetésekbe való kis befektetéssel is nagy változást lehet elérni. Lehet, hogy ez nem a legnépszerűbb javaslat a marketingesek körében, de amikor olyan vállalkozásokkal találkozunk, amelyek szkeptikusak a marketinggel kapcsolatban, miért ne kezdhetnénk kicsiben?

Tegyük fel, hogy van egy vállalkozás, amelynek csak néhány ezer forintja van marketingre; oké, remek, ez is jobb, mint a semmi! Érdemes egy ésszerű és hatékony dolog megvalósításával kezdeni, például egy PPC-kampányban. Ha ez működik, a marketing eladta magát.

A koncepció hasonló egy szoftver vagy alkalmazás próbaidejéhez; ebben az esetben nem azt javaslom, hogy a marketingesek ingyen dolgozzanak, de valami kis dolog jobb, mint a semmi, nem igaz?

Ha egy kis adok-kapok mindkét fél részéről segít elősegíteni egy gyümölcsöző, hosszú távú kapcsolatot egy vállalkozás és egy ügynökség között, akkor érdemes megpróbálni.

 

Digitális marketing trendek, amelyekbe érdemes befektetni

Mivel a digitális marketing továbbra is alakítja a B2B marketing tájképet, érdemes nagyobb teret engedni az új trendeknek. Íme, néhány, a digitális marketingbüdzsében elengedhetetlenül szükséges trend. Ezek mindegyike segít a jelentések elkészítésében é felhasználásában, a marketing és az értékesítés közötti szakadék áthidalásában, a ROI bizonyításában, és a személyre szabott marketing előtérbe helyezésében.

 

Videó és élő közvetítések

A fogyasztók szeretnek videókat nézni – négyszer annyian néznek szívesebben videót, mint amennyien szöveget szeretnek olvasni. Bár az élő videó a tartalommarketing legújabb fényes játéka, világos tervre és szilárd stratégiára van szükség a mérhető KPI-k visszaadásához, ha sikeres akar lenni.

 

Tartalommarketing

Bár a tartalommarketingnek még mindig dominálnia kell a digitális marketingbüdzsében, gyakorlatilag már minden marketinges tartalmat készít a közönsége számára, és így egyre nehezebb kitűnni a tömegből. A fogyasztók naponta több száz reklámnak vannak kitéve, ami azt jelenti, hogy a tartalomfáradtsággal szembesülnek. A tartalomnak lassítania kell, és valóságosabbá kell válnia, több hitelességgel, személyre szabottabbá és több szándékkal. A márkák olyan eszközöket keresnek, amelyekkel egyéni élményeket építhetnek, miközben a személyre szabás a divatszóból alapvetővé válik. A személyre szabáshoz szorosan kapcsolódik a felhasználók útjának feltérképezése. A márkáknak arra kell összpontosítaniuk, hogy megértsék, hogyan haladnak végig az ügyfelek az útjukon, beleértve a tartalomfogyasztást, a közösségi megosztást, a vásárlási viselkedést, és ki kell találniuk a mintákat, hogy a következő legjobb lépést javasolhassák minden egyes egyedi fogyasztó számára.

 

Stratégia kialakítása

Tartalmat csak azért előállítani, hogy valamit kitoljunk az ajtón, nem marketingstratégia. A digitális tartalommarketing-stratégia iránti elkötelezettség hiányából eredő középszerű tartalmak tömkelege sokkal többet árt a márkájának, mintha egyáltalán nem hozna létre tartalmat. Az egyedi tartalom a jövő útja. A legtöbb B2B tartalommarketinges azonban nem rendelkezik írott stratégiával. Lépjünk egyet hátra, és találjuk ki, hogy miért készítjük, amit készítünk, ne csak azt, hogy hogyan. Olyan tartalmakat hozzunk létre, amelyek kifejezetten arra szolgálnak, hogy az embereket a “csak böngészéstől” eljuttassák az értékesítési tölcsér azon pontjáig, ahol vásárló vevőkké válnak. Ehhez egy világos tervre lesz szükség. Ki kell találni, hogy milyen célközönséget célzunk meg, mik a céljai, mikor és hol tud tartalmat nyújtani, és miért fontos ez. Szánjon időt és fordítson erőforrásokat a stratégia kidolgozására és a KPI-k meghatározására.

 

A dolgok internete

Ahogy ez a kapcsolódási lehetőségekből álló hálózat egyre több adatot kínál, amelyek felhasználhatók a megvalósítható stratégiákban, ez a fogyasztói szokások és preferenciák pontosabb megismeréséhez vezet, és a marketingszakemberek számára lehetővé teszi, hogy pontosabban célozzák meg a közönségüket.

 

Tartalomterjesztés

“Ha megépíted, jönni fognak” – ez egy mítosz a tartalommarketingben. Bár a jó írás is érhet valamit, a jó tartalomra csak akkor figyelnek fel, ha annak megosztása a digitális marketingtevékenység szerves részét képezi. Ahhoz, hogy a tartalmaknak bármilyen harci esélyt adjunk, szükség lesz egy motorra, amely meghajtja őket, egy eszközre, amely a legfontosabb kapcsolatok elé juttatja az információkat. Mivel a marketingesek célja a tartalom decentralizálása, sokan új csatornákra viszik tartalmaikat, hogy lássák, mi talál visszhangra a közönségüknél. A fizetett tartalom adhat egy kis lökést, de a közösségi oldalakon a kattintások 90%-a az organikus tartalomra megy, a Google-on pedig a kattintások 80%-a az organikus tartalomra irányul. Mielőtt időt szánnánk egy tartalom létrehozására, meg kell kérdeznünk magunktól, hogy kit érdekel, pontosan meg kell határozni, hogy miért, majd ki kell építenünk egy hálózatot, hogy felerősítsük a munkáját.

 

Account based marketing

A marketing napjainkban ügyfélközpontú megközelítéseket keres, amelyek a marketinggel és az értékesítéssel együttműködve hosszú távú, magas elkötelezettségű bevételi kapcsolatokat alakítanak ki a kulcsfontosságú ügyfelekkel. Az ABM módszer elsősorban a márkája ideális személyiségének megfelelő ügyfelekre helyezi a hangsúlyt, és az értékesítés utáni ügyfélélményben való nagyobb részvételt hirdeti, azzal az általános céllal, hogy szószólókat hozzon létre, akik Önnel együtt forgalmazzák a márkát. Egy vállalat weboldalának legmeggyőzőbb aspektusa az a tartalom, amely közvetlenül az ő igényeikhez szól. A marketingnek pontosan meg kell határoznia egy adott személyiséget, és az ő fájdalmaikról kell beszélnie.

 

E-mail és marketingautomatizálás

A vállalati döntéshozók mintegy 55%-a szinte kizárólag e-mailben szeret kommunikálni. Arról nem is beszélve, hogy a Direct Marketing Association szerint a ROI magasabb, mint bármely más digitális eszközé, és megdöbbentő, 4300%-os. A Salesforce Marketing Cloud szerint az e-mail marketingre költött minden egyes dollár átlagosan 44 dollár megtérülést hoz. Mivel következetesen bebizonyosodott, hogy növeli a megnyitási arányt és az átkattintási arányt, a személyre szabás kulcsfontosságú az e-mail marketingben. A mennyiség szintén alapvető követelmény. A legjobb út a sikerhez az e-mailekkel, ha kiterjedt e-mail listát építünk (az e-mail-alapú tartalom tökéletes erre), érdeklődés szerint szegmentáljuk, automatikus küldésre állítjuk be az egyesítő címkékkel, majd az optimális időpontban személyre szabottan vesszük át az irányítást. Egy jó marketingautomatizálási platform lehetővé teszi, hogy e-mailt küldjön egy értékesítési munkatársnak, ha valaki válaszol egy automatizált e-mailre.

 

SEO

A keresőoptimalizálás villámgyorsan változik. A Google algoritmus-frissítései továbbra is lázban tartják a marketingosztályokat, miközben új optimalizálási trendek alakulnak ki. A kulcsszavak a felhasználói szándékra való optimalizálás érdekében érlelődnek. Az emberek ma már pontosan tudják, hogy mit keresnek, és mivel egyre több felhasználó ír be teljes lekérdezéseket a keresőmotorokba, adatokat gyűjtenek, amelyek hatékonyabban célzott eredményeket kínálnak. Ki kell találnunk, hogy az ideális vevői személyiségek milyen kérdéseket tesznek fel, és célzottan azt kell keresnünk, ami az oldalunkra vezeti őket.

 

A SEO megtérülése

Csak azért, mert elindít egy weboldalt, még nem jelenti azt, hogy a keresőmotorok meg fogják mutatni azt az embereknek. Meg kell felelni a keresőmotorok folyamatosan változó követelményeinek olyan területeken, mint a biztonság, a minőség, a frissesség, a hitelesség, a sebesség és a felhasználói élmény. Ebből az következik, hogy a SEO-t be kell építeni a digitális marketingstratégiájába. A SEO két típusa, amelyre rendszeres figyelmet kell fordítani, a technikai SEO (a webhely egészével kapcsolatban) és az on-page SEO (az egyes tartalmakkal kapcsolatban). Ha az optimalizálással kiépítesz egy működő rendszert, ezekre az előnyökre számíthatsz:

 

Jobb pozíció a keresési eredményekben

A SEO különböző rangsorolási tényezőkért szerez pontokat, amelyek megmondják a keresőmotoroknak, hogyan pozícionálják Önt az azonos témájú webhelyek milliói között. Emellett ösztönzi webhelye rendszeres feltérképezését és újraindexelését. Minden feltérképezés egy esély arra, hogy jobb pozícióba kerüljön. SEO nélkül az Ön webhelye a keresési eredmények 32. oldalán élhetne – és el tudja képzelni, hogy hány kereső merészkedik egyáltalán ilyen messzire.

 

Megnövekedett forgalom

A jobb pozíció a SERP-kben gyakran több látogatót eredményez, és a több látogató több konverziós lehetőséget jelent! Ha a konverziós rátája 5%, gondoljon csak bele: A havi 3000 látogató 5%-a sokkal jobb, mint a 300 látogató 5%-a. A SEO segít a megfelelő célközönséget megcélozni, és elhozni őket az oldalára.

 

Jobb felhasználói élmény

A technikai SEO magában foglalja a webhely SEO-ellenőrzésének gyakori elvégzését, az eredmények elemzését és a javítások végrehajtását, beleértve a webhely biztonságát és sebességét, hozzájárulva a webhelye minden egyes látogatójának erősebb felhasználói élményéhez. A keresőmotorok figyelembe veszik a webhelye felhasználói élményére vonatkozó adatokat, ami közvetlenül befolyásolja a pozícióját – és ezáltal a forgalmát. Mindez összefügg!

 

A tartalommarketing megtérülése

A tartalom sokkal több lehet, mint egyszerű egy blog. Meg kell találni az(oka)t a médium(ok)at, amelyet a közönséged a legjobban élvez, majd létrehozni ezekhez passzoló tartalmi formákat: videók, podcastok, infografikák, pinek, kutatási tanulmányok és tanulmányok, hogy csak néhányat említsünk. De az üzleti blogok is nagyszerű megtérüléssel bírnak. Rengeteg globális vállalatnak van vállalati, kreatív vagy kultúrára összpontosító blogja.

Ha nem látott semmilyen eredményt a tartalommarketingjéből, akkor jó eséllyel vagy túl korán húzta ki a dugót, vagy nem jól csinálta. Több mint egy évbe is beletelhet, mire a tartalommarketing ROI-t látja, ezért fontos, hogy következetes maradjon! A jó tartalommarketing frissen tartja weboldalát a keresőmotorok szemében, bemutatja szakértelmét, és hitelessé teszi márkaépítését. Ahelyett, hogy egy poszt megírásával töltött hat órán stresszelne, gondoljon arra, hogy milyen hihetetlen előnyöket kaphat vissza ebből a hatórás befektetésből.

 

Kulcsszóoptimalizálás

A tartalom lehetőséget ad arra, hogy javítsa pozícióját a keresési eredményekben bizonyos kifejezésekre és kifejezésekre. Ha a kulcsszavak köré készít tartalmat, az segít az összes olyan on-page SEO ponton. Behozza a célközönséget – azokat, akik a legnagyobb valószínűséggel konvertálnak.

 

Linképítés

Az egyik rangsorolási tényező, amely a SEO szövevénye óta változatlan maradt, a backlinkek. A webhelyre mutató linkek megszerzése, különösen a kiváló minőségű webhelyekről származó linkeké, az egyik legjobb módja a pozíció javításának.

Megkérhet más webhelyeket, hogy hivatkozzanak a honlapjára vagy szolgáltatásaira, de ez korlátozó. Az új tartalmak elcsábítása nagyobb és jobb eszközt ad a linkek kiérdemléséhez és a tekintély kiépítéséhez. Akár kifejezetten a linképítési erőfeszítéseihez is készíthet tartalmat!

 

Lead generálás

Mindig is szüksége lesz több leadre. De a honlapon lévő “feliratkozás” gombbal csak eddig juthat – különösen, ha nincs blogja, mert akkor ki tudná, hogy mit jelent egyáltalán az a gomb? Okot kell adni arra, hogy az emberek megosszák a személyes adataikat, és a legjobb ok legtöbbször a szaftos, zárt tartalom. Egy hatásos infografika, egy oktatóvideó vagy egy e-könyv lehet az a horog, amire szüksége van ahhoz, hogy megszerezze az új kapcsolatfelvételt.

 

Más csatornákhoz való tartalom előállítása

A vállalati közösségi médiával való lépéstartás kihívást jelenthet, különösen, ha kevés ideje van – vagy ha nincs tervezője, aki szép, márkát kifejező grafikákat készítene. A tartalom gyakran a legjobb módja a digitális marketingstratégiába való befektetésnek, mivel sokféleképpen újra felhasználhatja.

Írhat egy blogbejegyzést, majd készíthet videót vagy podcastot ugyanarról a témáról. A blogbejegyzések és esettanulmányok adhatnak valamit, amit megoszthat a közösségi csatornáin. Ez a tartalom segíthet egy e-mail marketingkampány lefuttatásában. Hirdetésekhez is felhasználhatja. Mindezek a marketingcsatornák viszont visszavezetik a forgalmat a webhelyére, amely konvertálási potenciállal rendelkezik.

 

A közösségi média megtérülése

Ha egy vállalkozás nem tud vagy nem akar digitális marketingstratégiába fektetni, a közösségi média gyakran viszi el a balhét. Ez nem része a weboldalának, kihívást jelenthet, hogy lépést tartson vele, és úgy tűnhet, hogy ez a kirakós játék legkevésbé fontos része.

A közösségi média és a SEO azonban legjobb barátok. Bár a kedvelőkkel és követőkkel rendelkező közösségi profilok nem befolyásolják a domain tekintélyét vagy a keresési eredményekben elfoglalt pozícióját, a SEO bizonyos aspektusait a közösségi média befolyásolhatja:

  • A közösségi posztok növelhetik tartalmak elérését, ami segít a linkek megszerzésében.
  • A közösségi profilok elmesélik a vállalat történetét; az ezredfordulós és a Z generációs fogyasztók többsége az olyan márkákat részesíti előnyben, amelyek osztoznak az értékeikben.
  • A közösségi média ösztönzi az ügyfelekkel való elköteleződést.
  • A keresőmotorok információt gyűjtenek az online üzleti profilokról is, beleértve a közösségi profilokat, hogy megértsék, mivel foglalkozik és hol található – ami óriási jelentőséggel bír a helyi SEO szempontjából.

 

A tartalommarketinghez hasonlóan a közösségi média erős megtérülését az eredményezi, ha a közönsége által leginkább használt közösségi csatornákra összpontosít. Nem arról van szó, hogy minden alkalmazáson vagy hálózaton ott kell lenni; arról van szó, hogy aktív, segítőkész és elkötelezett legyen ott, ahol ügyfelei a legtöbb időt töltik.

 

Promóciók

Bár ez nyilvánvaló lehet, nem lehet figyelmen kívül hagyni – a közösségi média messze a hirdetések mellett áll, ha az értékesítés vagy a promóciók felerősítéséről van szó. Ossza meg a nagy leárazásokat vagy kedvezménykódokat a közösségi médiacsatornákon, használjon nyomon követhető kódokat a posztjaiban vagy a bio linkben, és pontosan mérheti, hogy hányan látogatják meg a weboldalát és vásárolnak.

 

Márkaismertség

Az aktív közösségi médiaprofil segít az új embereknek felfedezni és megismerni vállalkozását. Azok az emberek, akik hashtagek, felfedező funkciók vagy barátok posztjainak követése révén találják meg közösségi profiljait, lehet, hogy nem váltanak azonnal – de most már ismerik a márkáját. Amikor eljön az idő, hogy szükségük lesz az Ön termékére vagy szolgáltatására, Ön ismerős lesz – ráadásul minden olyan társa, aki követi Önt vagy megosztja a tartalmát, elismerően bólint majd. A társadalmi befolyás érezhető, amikor kulcsszókutatást végez, és megnövekedett havi keresési mennyiséget lát a márkás lekérdezések körül, amelyek tartalmazzák az Ön vállalkozásának nevét.

 

Keresés a közösségi médiában

Ügyfelei alapos kutatásra támaszkodnak, mielőtt elköteleznék magukat Ön mellett. Ez a folyamat ma már messze túlmutat az egyszerű Google-keresésen; a YouTube a világ második legnépszerűbb keresőmotorja. Vállalatának közösségi profilja valószínűleg az első hely lehet, ahol az ügyfelek megtalálják Önt, ami döntő lehet a konverzió szempontjából. Az aktív és online márkajelenlét, ahol az ügyfelek keresik Önt, hatással lesz a vállalatáról alkotott képükre, és forgalmat generál a weboldalára.

 

Vélemények

Amikor a helyi SEO-ról van szó, az értékelések köztudottan a Google több mint 200 rangsorolási tényezője között szerepelnek, és megjelennek a keresési eredményekben az Ön vállalkozására vonatkozóan, beleértve a Facebook, a Yelp, a TripAdvisor és a Google My Business profilokat is. Akár B2B, akár B2C, több erős értékelés megszerzése segíthet a helyi csomagba (a térképen megjelenített első 3 találat) kerülni. Néhány spammelő vagy gyenge értékelés azonban ronthatja pozícióját a találatok között.

 

Ügyfelek bevonása

Az ügyfelekkel való közvetlen interakcióképesség kritikus része az értékesítés ösztönzésének, mivel lehetővé teszi: megfigyelheti, hogy kik az ügyfelei és mit szeretnek a közösségi profiljaikon keresztül; pozitív megjegyzéseket szerezhet és azokat posztként újra megoszthatja; foglalkozhat a negatív visszajelzésekkel, mielőtt azok SEO-hatású véleményekké válnának; betekintést nyerhet abba, hogy mit tehetne jobban, majd a jobb értékesítés érdekében javíthatja termékét.

 

Miért érdemes befektetni a digitális marketingbe?

A legjobb módja annak, hogy a legtöbbet hozza ki az új digitális korszakból, ha digitális marketingstratégiát hoz létre. Bár szélsőségesen hangzik, a hagyományos marketinget teljesen eluralta az online marketing.

Ha bármilyen piacon átütő eredményt szeretne elérni, vállalkozásának erős marketingstratégiára van szüksége, ezért érdemes abba a területbe befektetnie, ahol ügyfelei a legtöbb időt töltik, a digitális térbe. Íme hat ok, amiért vállalkozásának érdemes befektetnie egy szilárd digitális marketingstratégiába.

 

Az internet szerepe tovább erősödik majd

A digitális forradalom mindenütt jelen van körülöttünk. Az olyan vállalatoknak köszönhetően, mint a Google, a legtöbb fogyasztó számára ma már az internet az első számú kutatási pont. Az átlagember naponta több mint 6 órát tölt az interneten, és ez évről évre növekszik.

Az internet hihetetlen platform az információ terjesztésére. Minden más médiumot háttérbe szorít, és hatósugara továbbra is exponenciálisan növekszik. Meggyőzőbb, sokkal hatékonyabb, és az ügyfélnek teljes kontrollt biztosít az élmény felett. Az érdeklődők értékelhetik a termékeket, áttekinthetik azok specifikációit és mások véleményét ezekről a termékekről. Az internet egyértelműen semmi máshoz nem hasonlítható, ha valaki az Ön termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatos információkat akar keresni.

 

Sokkal pontosabb közönség

A hagyományos marketingmédia jelentősen korlátozott hatást gyakorol a fogyasztókra, főként azért, mert a hagyományos eszközöket használó marketingesek közel sem tudják olyan hatékonyan szegmentálni a közönséget, mint a digitális marketingesek.

Számos digitális eszközzel meghatározhatjuk az ideális célközönségét, így rájuk összpontosítva nagyszerű eredményeket érhetünk el. Ezek az eszközök különféle tényezőket elemeznek, például a földrajzi elhelyezkedést, a demográfiai jellemzőket, az érdeklődési köröket és még sok mást, így végre megszólíthatja az Önt érdeklő közönséget.

Az olyan digitális platformok, mint a Google és a Facebook által létrehozott algoritmusok a legjobb és legszemélyesebb online élményt nyújtják a fogyasztóknak. Olyan platformot biztosítanak, amelyet a márkák felhasználhatnak arra, hogy a digitális marketingkampányokat a tökéletes célközönségükre irányítsák.

Azzal, hogy a fogyasztók diktálhatják érdeklődési körüket, a vállalkozások elkerülhetik, hogy a nem megfelelő közönséget zavarják meg a számukra nem releváns hirdetésekkel, ami potenciálisan károsíthatja a márka hírnevét, és nem hoz hasznot a marketingbefektetésükből!

 

Hatótávolsága gyakorlatilag korlátlan

Mivel az internet a világ legtöbb részén elérhető, a határ a csillagos ég az új közönség elérésének lehetőségei tekintetében. Csak a Facebookon több mint 1 milliárd aktív felhasználó van – ez rengeteg lehetőség vállalkozásának növelésére!

A digitális marketing stratégiai megközelítésével a tömegek elérésének és a márkaismertség növelésének lehetősége egyszerű és költséghatékony. A “vírusosítás” lehet az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy márkáját megismertesse. Természetesen ahhoz, hogy eljusson odáig, sok kemény munkára van szükség.

Rendszeresen frissítenie kell a tartalmát, hasznos és releváns információkat kell közzétennie, és a felhasználó számára érdekessé kell tennie az élményt. Ha sikerül megragadni az ügyfelek figyelmét, és ők népszerűsítik a munkánkat, akkor minimális erőfeszítéssel kiszélesíthetjük a hatókörünket, és sokkal több érdeklődőre gyakorolhatunk hatást.

 

Lehetővé teszi, hogy fokozza kreativitását

A kreativitás fellendítése a digitális marketing egyik legnagyobb előnye. Az összes rendelkezésre álló lehetőséggel a legambiciózusabb projektjeit is megvalósíthatja, és olyan koncepciókat és ötleteket dolgozhat ki, mint még soha, anélkül, hogy unalmas és monoton szabályokat kellene követnie a kívánatos eredmények eléréséhez.

Mostantól a leginnovatívabb formátumokat használhatja a közönségére gyakorolt jobb hatás érdekében, ami emlékezetesebbé teszi és erősíti márkaidentitását. Azzal, hogy a legtöbbet hozza ki az egyes digitális platformokból, biztosan erősebb eredményeket érhet el. Ha ehhez hozzávesszük a digitális világban támogatott formátumok hihetetlen változatosságát, akkor valóban nem kell, hogy határt szabjon a kreativitásának!

 

Sokkal könnyebb mérni a digitális marketing eredményeit

Reklám- és digitális marketingtevékenységeinek nyomon követése gyakorlatilag könnyedén megvalósítható a különböző digitális eszközökkel, amelyek lehetővé teszik, hogy minden digitális stratégiáját pontosan, valós időben nyomon kövesse. Ezek az eszközök a digitális marketing mérőszámok segítségével segítik megítélni, hogy mennyire hatékony a stratégiája, és megmondják, hogy jó úton halad-e a tervezett ROI elérése felé.

Minden egyes online kampányával – legyen az közösségi média, Google Ads vagy retargeting – digitális lábnyomot hagy, és elemezhetővé teszi azt. Az olyan eszközök, mint a Google Analytics, lehetővé teszik, hogy pontosan mérje, honnan érkeznek a fogyasztók, mivel foglalkoznak, és mikor szakadnak el. Az adatelemzés lehetővé teszi, hogy a kampányaiból valós időben nyert meglátások alapján kiigazítsa és átirányítsa digitális tevékenységét.

 

Összefoglalás

A marketing befektetés a márkába. Hasonlóan ahhoz, ahogy egy edzőtermi tagság az egészségbe való befektetés, és egy megtakarítási számla a pénzügyi jövőbe való befektetés, a marketing befektetés a vállalkozásba.

A WSI-nél hiszünk abban, hogy minden nagy ötletnek van értelme. A mi feladatunk, hogy a digitális technológia erejének kihasználásával segítsük a nagy ötleteket – az Önéhez hasonlóakat -, és segítsük őket abban, hogy teljes mértékben kiaknázzák a bennük rejlő lehetőségeket.

Amikor készen áll arra, hogy befektetést eszközöljön cége jövőjébe, mi itt vagyunk, hogy biztosítsuk, hogy a megtérülést egy megbízható digitális marketingstratégiával érje el.