Néhány éve a videós tartalmak uralják a digitális teret és ez a tendencia tovább növekszik, lassulásra pedig ne is számítsunk. A Forbes szerint az idei évben a webes forgalom 80%-át teszik ki a mozgóképek. A marketingszakembereken van a sor, hogy ebből a tömegből kitűnjenek az általuk képviselt vállalatok és ezt csak megfelelő videómarketing eszközökkel lehet elérni.

Korábban már írtunk olyan videós trükkökről, amelyekkel új ügyfeleket szerezhet, viszont most 5 olyat mutatunk, amelyekkel előrébb kerülhet a versenyben. Ma már nem elég pusztán az, hogy videókkal is kommunikál – ötletes, kreatív és egyedi megoldásokra van szükség, hogy a versenytársai elé kerüljön.

5 tanácsunk videómarketing projektekhez

Használja ki a streamek újításait

A Google a közelmúltban új módszert mutatott be a felhasználók és vállalkozások számára: élő streamjeiket API-val és strukturált adatokkal jelölhetik meg. Ezek az új eszközök segítenek, hogy több ember fedezze fel a videókat és tájékozódjanak arról, hogy élő adást néznek. A frissítés lehetővé teszi, hogy videói piros, „élő” felirattal ellátva jelenjenek meg a keresőben. A strukturált adatok nyújtotta előnyöket díjátadók, sportesemények, játékok közvetítésekor használhatja ki leginkább.

Feliratozzon!

Becslések szerint ma már a netes videók 85%-át hang nélkül nézzük, így mindenképp érdemes megfontolni a feliratozást, hogy igazodjon a közönsége szokásaihoz.  A feliratozás javítja a felhasználói élményt, a videóját sokkal inkább fogyasztóbaráttá teszi. Az sem utolsó, hogy a felirat hozzájárul a SEO-hoz: segít a keresőmotoroknak megtalálni a tartalmat, hiszen extra szövegréteget nyújt. Ez magasabb pozícióba sorolhatja a videóját a keresési találatok rangsorában.

Integrálja a weboldalát a videóba

A hozzáértő szakemberek videómarketing stratégiáikban nagyban támaszkodnak a YouTube nyújtotta egyedülálló kommentelési szolgáltatásra, amely során anélkül lehet integrálni a felhívásokat a videóba, hogy romlana a néző élmény. A videóhoz csatolt kommentekkel rétegezheti a szöveget és olyan linkeket adhat meg, amelyek hozzájárulnak a webhely forgalmának növeléséhez.

Készítsen egyedi bélyegképeket

A videóhoz tartozó egyedi bélyegképek létrehozása szerepet játszik abban, hogy a nézők eldöntsék, szeretnék-e megtekinteni a videóját. Ez hirdetőtáblaként működik, és a jól megtervezett miniatűrök minél több felhasználót vonzhatnak be, hogy a lejátszás gombra kattintsanak. Mindig törekedjen a nagy felbontású bélyegképek tervezésére, figyelemfelkeltő címsor vagy a cím beillesztésére, ügyelve arra, hogy ez a tartalmát pontosan ábrázolja. A videó miniatűrök és címek elősegíthetik azt, hogy a felhasználó megtalálja és meg is nézze a videót, de na folyamodjon megtévesztéshez. Azzal ugyanis a bizalmat veszíti el.

Készítsen záróképet, hogy promotálja további tartalmait

Ha egy videósorozatot tölt fel a YouTube-ra a videómarketing stratégiája részeként, akkor az egységes záróképek létrehozása elősegítheti, hogy a felhasználó ott maradjon az oldalon és megnézze a többi videót is. Kapcsolódó tartalmat ajánlhat a weboldaláról vagy egy hasonló videót a csatornájáról. Ezek személyre szabhatóak, így mindig kiválaszthatja, az adott videó után mit ajánlj. Célszerű a témához releváns tartalmat kínálni, hiszen akkor nagyobb az esély, hogy a néző arra is rákattint.

Ha felkeltettük az érdeklődését a videómarketing, vagy a digitális marketing iránt, tanácsadásért, illetve további információkért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.