A LinkedIn a vállalkozások és márkák egyik létfontosságú közösségi média platformjává vált. A meglévő és a potenciális ügyfelek, a befektetők, az alkalmazottak, az álláskeresők is mind itt érhetők el. A hírnévmenedzsment így a legtöbb vállalkozás egyik legfontosabb eleme lett a LinkedIn stratégiában.

Miért fontos az online hírnévmenedzsment a LinkedInen is?

A Hootsuite szerint a LinkedIn az egyik legjobban működő leadgeneráló felület. Már azzal elősegítheti az ügyfélbázis építését, a szakmai elismerés növelését és a márkája hitelességét, ha egy szakmai profilt üzemeltet a LinkedInen.

Viszont ennél többet is tehet. Egy befejezettlen, rendszertelenül működő, hiányos profil nem vonz annyi megtekintőt – és potenciális partnert – mint egy professzionális megjelenésű. Fogadja meg alábbi 5 hírnévmenedzsment tanácsunkat.

1. Legyen következetes a márkaépítés

Ez azt jelenti, hogy a LinkedInen található profil igazodjon a weboldalához, a Facebook-oldalához, az Instagram profiljához, stb. Mindenképp legyen látható a logó, néhány fontos információ a vállalkozásáról, banner kép. Ez kulcsszerepet játszik az új leadek megszerzésében és a meglévők megtartásában.

2. Legyen gazdag tartalomszolgáltató

A LinkedIn egy olyan népszerű platform lett, ahol a vállalkozások és a márkák megmutathatják a szakértelmüket. Elengedhetetlen tehát, hogy megmutassa milyen színes és változatos tartalmakat tud kínálni. Két kérdést kell folyamatosan feltennie magának:

  • Milyen típusú tartalom érdekli a felhasználókat?
  • Mit szeretnének megtudni a követőim?

Ezeket megválaszolva kell kialakítania a tartalomstratégiáját. Érdemes multimédiás tartalmakat beépíteni, mert ezzel gazdagítja és dinamikussá teszi a felhasználói élményt. Az ilyen bejegyzés magában foglal minden olyan tartalmat, amely valamivel több a statikus képnél és szövegnél: videó, e-book, podcast, egyéb interaktív tartalmak.

3. Használja fel a már meglévő tartalmait

Nem tudja, miket posztoljon? Nézzen szét más platformjain és LinkedInen is futtassa meg azokat, amelyek máshol jól működtek. Ha olyan tartalmat választ, amely egyszer már bevált és sok visszajelzést, elismerést, megosztást kapott, valószínűleg másodjára is jól fog teljesíteni – egy másik közönség előtt.

4. Kísérletezzen a hirdetésekkel

A szponzorált posztok olyan egyedülálló szolgáltatás, amelyet a LinkedIn kínál azoknak a cégeknek, akik szeretnék növelni a pozíciójukat a platformon. Lehetőséget ad, hogy szélesebb felhasználói bázist érjenek el – olyanokat is, akik nem a követőik. A Facebook vagy az Instagram hirdetésekhez hasonlóan a boostolt poszt vagy a hirdetés segít kitágítani az elérést és jobb célzást tesz lehetővé.

5. Csatlakozzon csoportokhoz, bátorítsa a kollégáit a regisztrálásra

Az online hírnévmenedzsment egy két irányú utca. Nemcsak arra van szükség, hogy a vállalati oldala naprakész, professzionális és érdekes legyen, hanem fontos, hogy bekapcsolódjon a LinkedIn közösségébe. Ez azt jelenti, hogy érdemes csatlakozni csoportokhoz és beszélgetésekhez. Ez elősegítheti a márka és a fogyasztók szorosabb kapcsolatát. Ösztönözze a kollégáit, hogy regisztráljanak a LinkedInre, hiszen így könnyebb szélesebb közönséget elérni, és fenntartani a márka imázsát.

Kövessen más márkákat és nézze meg, ők hogyan folytatják a kommunikációjukat LinkedInen. Szánjon időt arra, hogy új ötletekkel kísérletezik, állítson fel egyedi stratégiát, legyen kreatív.

További információkkal kapcsolatban, illetve tanácsadásért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésével.