Ahogy a neve is sugallja, a tartalommarketing során valamilyen tartalommal vonzzuk be a közönséget. A célja ennek is egy hatásos és eredményes üzleti modell megalkotása. Ez nem a direkt hirdetésről szól, hanem valami közvetítéséről tartalmon keresztül. Ez az érték létrejöhet tudás és információ révén, vagy éppen humorral és szórakoztatással. Mindenesetre, a közönségnek azt kell éreznie, hogy valami előnyre tett szert a márkánkkal való interakció során.

A content marketing nem a gyors eladásokat ösztönzi, hanem egy hosszú távú elköteleződést alakít ki a márka iránt. Számos remek példa létezik arra, hogyan lehet ezt ügyesen csinálni, mi ebből most négyet emelünk ki.

 

Blog marketing: HubSpot

Az üzleti szféra iránt érdeklődőket látnak el releváns és friss tartalommal, így egy olyan erőforrás, amelyre ma már rengetegen támaszkodnak. Blog marketing szempontból az egyik legfontosabb, hogy a HubSpoton a források könnyen hozzáférhetők és elérhetők a hub-okon keresztül. Visszamenőlegesen is rengeteg cikket fel lehet kutatni az oldalon, hiszen mindent archiválnak: a szövegek örökzöldek és rendszeresen frissülnek.

 

Közösségi média: Glossier

A szépség- és divatiparban rendkívül fontos a vizuális megjelenés. Erre fókuszált a Glossier is és már túl vannak az 1 millió Instagram-követőn. A közösségi média adottságait kihasználva, interakciókon keresztül építik ki a kapcsolatot célközönségükkel. Például a fogyasztóik reakcióit is reposztolják, amelyekre szintúgy több száz reakció érkezik. A közösségi média marketing kulcsa a trendi és megosztható kontent.

 

Videó marketing: Old Spice

Kétség kívül az egyik legemlékezetesebb videós kampánysorozatról van szó, amely egy már 80 éves márka alkotott meg. Több milliós Youtube-megtekintéssel példaértékűek ezek a kisfilmek. Megkapó, humoros, ötletes szövegével és képi anyagával már az első másodpercekben megragadja a nézőt. Amit még érdemes ellesni tőlük, az a call-to-action (CTA), amelyet minden videó végére odaillesztenek: ez arra sarkallja az embereket, hogy a videót megosszák másokkal is.

eBook és szakmai tartalom: LinkedIn

Ha komoly szaktudás áll a branded mögött, érdemes ezt tartalomban megosztani a fogyasztókkal: eBookban, guide-okban, olyan szövegekben, amelyekből valóban értékes tudást szerez az olvasó. Ez nem olyan nagy trend, mint a divat vagy a szépségápolás az Instagramon, viszont e téma iránt is érdeklődnek rengetegen, akik szeretnék magukat fejleszteni – például a B2B szektorban. A LinkedIn ezen információk egyik legnagyobb forrása, szinte mindenki, aki az üzleti életben tevékenykedik, szeretne tudni az oldal stratégiájáról. Így rengetegen vásárolták meg a LinkedIn nemrég kiadott 30 oldalas eBookját a sikeres content marketingről – amelynek a 16. fejezete egy olyan CTA, amely visszairányítja az olvasót a LinkedInre. Zseniális, igaz?

A marketing terület változásai arra késztetik a cégeket, hogy intelligensebb megoldásokat válasszanak, legyenek naprakészek az aktualitásokkal, fektessenek be olyan újdonságokba, amelyekkel jobban elérhetik a potenciális vásárlóikat. A fenti típusú tartalom marketinggel a közönség tagjait hűséges ügyfelekké is át lehet alakítani.

 

Lépjen velünk kapcsolatba!

A témával kapcsolatos bővebb információkért, szakmai segítségért, lépjen kapcsolatba a több mint húszéves tapasztalattal rendelkező WSI kizárólagos magyarországi partnerével a +36 30 409 9966 telefonszámon vagy a  kapcsolati adatlapunk kitöltésével.