Sokat szó esett már a marketing automatizálásáról, és 2019-ben a jól teljesítő marketingstratégiák kulcsfontosságú megkülönböztetőjévé vált. Akár kis üzleti vállalkozásban, akár egy nagyvállalati vállalatnál dolgozik, az automatizálás alakítja a marketing technológia jövőjét.

 

Mi az a marketing-automatizálás?

A Hubspot szerint a marketing automatizálás az a szoftver, amely a marketing erőfeszítések automatizálására jött létre, ezt segíti elő. A marketingszakemberek gyakran alkalmazzák a marketing automatizálását, hogy állandó potenciális ügyfelek áramlását hozzák létre vállalkozásuk számára, és az ügyfeleket az értékesítési csatornán keresztül mozgassák.

 

A marketing automatizálás egyik legnagyobb előnye az időtakarékosság. Az automatizálás beépítése marketingstratégiájába nemcsak az idejének és erőfeszítéseinek jobb elosztását teszi lehetővé más, a bevételt elősegítő feladatok felé, hanem remek eszköz a méretgazdaságosság eléréséhez is. Dióhéjban lehetővé teszi, hogy jobb és megalapozottabb döntéseket hozzon marketing kampányai során.

A Forbes szerint a marketingesek 82% -a felismerte a marketing-automatizálás pozitív megtérülését, és ez hatékonyabbá teszi őket. 2019-ben sok vállalkozás többet költenek marketing technológiára, mint hirdetési kiadásokra. Tehát, ha all-in-one megoldást keres a marketingstratégia optimalizálására, az automatizálás megvalósítása elősegíti a többcsatornás élmény javítását leendő ügyfelei számára.

 

Íme 4 marketing automatizálási funkció, amely megkönnyíti az életedet

 

#1 Könnyű megismerkedési lehetőség vállalkozásával új ügyfelek számára

Biztosítani szeretné, hogy a lehető legjobb kezdeti tapasztalattal rendelkezzek új ügyfelei, mikor megismerkednek vállalkozásával? Ne keressen tovább, mert a marketing automatizálása elősegítheti ennek a folyamatnak a javítását!

Mint korábban említettem, sok marketingszakember a marketing automatizálását használja arra, hogy folyamatosan új vevőket csatornázzon be vállalkozásához. Számos vállalkozás előtt álló kihívás az, hogy termékét vagy szolgáltatását új ügyfeleknek juttassa el, és gondoskodjon arról, hogy képesek legyenek releváns információk folyamatos áramlását biztosítani, hogy az új ügyfeleket az értékesítési csatornában tartsák. A marketing-automatizálás megvalósításának számos előnye és jellemzője az, hogy ütemezheti az új ügyfelek számára testre szabott és személyre szabott automatizált e-mailek sorozatát, amely segít végigvezetni őket terméke vagy szolgáltatása legfontosabb jellemzőin, legfőbb értékajánlatain.

 

A beillesztési folyamat automatizálásával lehetővé teszi a „kéz nélküli” folyamatot anélkül, hogy időt és időt kellene fordítania a termékbemutatók végigvitelére minden egyes új vásárlóval.

 

#2 Hatékony leadszerzés és megtartás

Ahogyan a szülő ápolja gyermekét, hogy felkészítse őket a serdülőkorra és a felnőttkorra, a marketingszakembereknek is tudniuk kell, hogyan kell ápolni leadjeiket és végig kell vezetni őket az ügyféllé válás útján, hogy növeljék az leadek konverziójának esélyét. Amikor egy lead belép az értékesítési csatornába, értékes információkkal kell ellátni, hogy értékes vevővé válhasson.

Itt jön be a marketing-automatizálás. Az automatizálás nem csak az új potenciális ügyfelek bevonásának folyamatában segíthet, hanem a potenciális ügyfelek ápolásában is. Az mit jelent? A marketing-automatizálással együtt járó sok olyan szolgáltatás egyike, amely megkönnyíti az életedet, az a képesség, hogy a legrelevánsabb információkat nyújtsa az értékesítési csatornába már belépő leadek számára. Annak érdekében, hogy az ügyfelek értékes ügyfelekké válhassanak, folyamatos kommunikációra van szükség. A marketing automatizálásával küldhet egy automatizált e-mail-sorozatot, hogy ismerje meg vezetőit és kialakítsa a kapcsolatot.

 

Végül az automatizálás hasznos eszköz a kapcsolatépítéshez. Lehetővé teszi az Önhöz hasonló marketingszakemberek számára, hogy testre szabják az automatizált üzeneteket, és hogy személyre szabottabbak legyenek.

 

#3 Automatizált ügyfélszolgálati tapasztalatok

Sok ügyfélszolgálati képviselő tölt el időt egy vállalkozás termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatos kérdések megválaszolásával, és ez idő nagy részét új potenciális ügyfelek oktatására fordítják, akik semmit sem tudnak a termékről vagy szolgáltatásról. Kicsit időigényes lesz, és ezt az időt és erőfeszítést más ügyfélszolgálattal kapcsolatos feladatokra lehet fordítani.

 

A gépi tanulás segítségével a marketing automatizálás különösen hasznos az automatizált ügyfélszolgálati tapasztalatok biztosításához. Az élő csevegés vagy a chatbot funkció megvalósítása hatékony módja a leadek rögzítésének, mivel ez lehetővé teszi a vezetők számára, hogy kérdéseket tegyenek fel és azonnal válaszokat kapjanak. Manapság ezt elég gyakran látjuk. Amikor meglátogatunk egy weboldalt, a jobb alsó sarokban felbukkan egy kis élő csevegés, amely arra késztet bennünket, hogy tegyünk fel kérdéseket és tudjunk meg többet a kínálatról.

 

A közösségi média automatizálása és ütemezése

Az erős közösségi média jelenlét kiépítése és fenntartása sok időt és erőfeszítést igényel. A marketing automatizálásának köszönhetően könnyedén automatizálhatja a közösségi médiában zajló interakciókat, legyen szó akár követésépítésről, új követők megköszönéséről, akár tartalom megosztásáról és ütemezéséről. Ez az egyik leggyakoribb példa a marketing automatizálására, és olyan sok eszköz és szoftver áll rendelkezésre ezeknek az erőfeszítéseknek a segítésére, mint a Hootsuite, a Sprout Social, a Buffer és a HubSpot. Ez volt az egyik legelső marketing-automatizálási stratégia, amely utat nyitott a mainstream digitális marketing felé. A közösségi média automatizálása és ütemezése elkötelezetté teszi hallgatóságát, és időt takarít meg anélkül, hogy számtalan órát kellene valós időben tölteni.

 

Itt az ideje, hogy lebontsuk az értékesítés és a marketing közötti falakat, mert a marketing automatizálása a digitális marketing jövője. Olyan sok eszközt és szoftvert kell figyelembe venni, amelyek mindegyikének megvan a maga egyedi jellemzője. A népszerű marketing automatizálási eszközök közé tartozik a Hubspot, a Pardot, a Marketo, az ActiveCampaign és a SharpSpring. Érdemes lehet egy kis időt szánni arra, hogy megtudja, hogyan emelheti marketing erőfeszítéseit a következő szintre azáltal, hogy befektet a marketing technológiába.