Nemrég írtunk arról, hogy mennyire fontos a naprakész UX és a folyamatosan karbantartott weboldal. Most ezt kiegészítve 3 hasznos tanácsot adunk arra az esetre, ha a következő projektje egy új weboldal léterhozása vagy a meglévő átalakítása.

Egyszerűsítse le a folyamatokat

Ha túl sok dolog jelenik meg a weboldal felületén, ha túl sok helyre lehet kattintani, és nem egyértelmű, mit kell csinálni, az problémát okozhat. Mit tesz egy felhasználó olyan esetben, amikor egy ennyire zsúfolt és nem egyértelmű honlappal találkozik? Megnyomja a vissza gombot és elmenekül. Ezzel pedig nagyban rontja a visszafordulási arányt.

Pont ezért szükséges, hogy a céloldal letisztult legyen és csak a szükséges információkat tartalmazza:

  • mi is ez a vállalkozás,
  • mi a tevékenységi köre,
  • miért kell megbízni benne.

Előszörre nehéznek tűnhet tömören megfogalmazni mindent, amit szeretnénk átadni a célközönségünknek, de a belefektetett energia mindenképp megtérül.

Kerülje el a kapzsiságot

Ne akarjon mindent azonnal! Persze, amint kész az új weboldal és át is vettük azt, csábító, hogy mihamarabb beérkezzenek a konverziók, de mindenek előtt a fogyasztók bizalmát kell elnyerni. Egy új honlapon érdemes létrehozni egy „Kérdése van? Forduljon hozzánk bizalommal” gombot és csak ezután bevetni a kampánystratégiát.

Ne feledkezzen meg a weboldal indulás utáni elemzéséről

Ez minden fejlődés és előrehaladás kulcsa, sőt, az A/B-tesztelés alapja is. Ne engedjük el a honlap kezét, amint az élesedett, hiszen akkor szabotáljuk a vállalkozás sikerességét. Amint elindul az oldal, azonnal adatokat tudunk belőle kinyerni, és ezek az információt nem érdemes veszni hagyni. Megtudhatjuk, hogyan jutottak ide a fogyasztók, milyen utat jártak be a konverzió teljesüléséig, mi az a pont, ahol a legtöbben kiszálltak az értékesítési csatornából, kik látogatják leggyakrabban az oldalt, és még sorolhatnánk.

Ezek az adatok segítenek pontosabban felmérni a célközönségünket, feltérképezni az igényeket és így a honlapot sokkal jobban a felhasználók igényeire formálhatjuk. Ez pedig egyre több és több konverziót és bevételt eredményez.

További információkkal kapcsolatban, illetve tanácsadásért vegye fel a WSI magyarországi partnerével a kapcsolatot a +36 30 409 9966-os telefonszámon, vagy IDE kattintva a kapcsolati űrlap kitöltésév